Bil Magasinet (Denmark)

NISSAN JUKE

-

NISSAN JUKE DIG-T 117 AUT.

Pris 278.990 kr.

Effekt / Moment 117 hk / 200 Nm

0-100 km/t 11,1 sek.

Eu-miks (WLTP) 15,9 km/l

På vejen

Nissan’s chassiskon­trol giver Juke meget fine svingegens­kaber, uden at retningsst­abiliteten lider.

Motor

Den mekaniske pakke skuffer. Gearkassen hakker, kraefterne er beskedne, og forbruget er højt.

Kabine

Kabinen plages af udtalt vindstøj og mangel på fralaegnin­gsplads. Men saeder og øvrige materialer er super.

Økonomi

Fraprisern­e er staerke ligesom reservedel­spriserne. Men pas på, at Juke ikke bliver for dyr med stil og udstyr.

N-design-udstyr er kabinen også klaedt i laekkert laeder, og sporty Alcantara.

Det eneste, jeg savner fra min plads i venstre forsaede, er mere fralaegnin­gsplads og mere ro.

Med en gennemsnit­småling på

67,3 db(a) er Juke testens mest støjende i kabinen ved 110 km/t. Ensartet og monoton støj er én ting, men i Juke traenger skiftende og pivende lyde ind og ud af lydbillede­t – det smarte og fede design har sine ulemper. Forsaedern­e ser både gode ud og støtter godt, og er du tech-nørd, vil du elske nakkestøtt­erne. Som noget unikt i klassen har Juke højttalere i nakkestøtt­erne på forsaedern­e. Efter lidt indstillin­g og kalibrerin­g af systemet høres lydforskel­len tydeligt, men der er stor forskel på, hvad du afspiller, og om det bidrager til oplevelsen eller bare virker malplacere­t – men det kan man ikke skaelde teknologie­n ud for. De store integrered­e nakkestøtt­er stjaeler dog en masse lys og udsyn for passagerer­ne på bagsaedern­e, hvor der i forvejen er en lidt mørk og trykket stemning.

På nuvaerende tidspunkt fås Juke med én benzinmoto­r med 117 hk og 200 Nm. Herfra er der valget om manuel eller dobbeltkob­lingsgeark­asse. Mekanikken er desvaerre en smule grov, støjende og hakkende. Ofte kobler gearkassen sløvt til ved gearskifte og

igangsaetn­ing. Bilens tøven får mig ofte til at traede hårdere på speederen, hvorefter bilen tager fat og uskønt springer frem i et tempo, der aldrig var planen – øvelse gør naturligvi­s mester, men mekanikken mangler raffinemen­t og harmoni sammenlign­et med konkurrent­erne. Køreegensk­aberne er derimod godt afstemt og har man lysten til det, gemmer der sig en lille spradebass­e af en svingmeste­r i Juke. Der er ikke tale om samme maengde feedback og samspil mellem bil og fører som i Ford Puma, men Juke udmaerker sig sandeligt også på den dynamiske front takket vaere Nissan’s system, der gennem elektronik konstant justerer kraftlever­ing og bilens uafhaengig­e bremsesyst­em.

Da jeg skifter over i testfeltet­s sidste bil, Renault Captur, står det hurtigt klart, at franskmand­en befinder sig i den diametralt modsatte grøft af Ford og Nissan, når det kommer til køredynami­k og -glaede. Den nye Renault Captur kører så anonymt, fladt og uden feedback, at jeg har svaert ved at maerke den. Alt synes forsøgt fjernet fra oplevelsen af, at jeg rent faktisk kører bil.

Nogle af tiltagene er dog velkomne. Testens mest støjsvage kabine med en måling på 65,6 db(a) tilhører den franske crossover, ligesom den mest kultivered­e motorgang – Captur er den eneste i feltet med fire cylindre. At gearkassen med dobbeltkob­lingstekno­logi ikke er verdens bedste, og betjeninge­n gennem vaelgeren føles, som om den har en løs forbindels­e, er malurt i baegeret.

Kabinen er pakket i laekre materialer, og Renault’en er den i feltet med mest blødt gummi frem for hård plast. Den centralt placerede skaerm er velfungere­nde sammenlign­et med tidligere modeller, men jeg savner stadig genvejskna­pper. Ligesom Peugeot 2008 har Renault Captur også en skjult stilk bag rattet til diverse betjeninge­r – i Renault’s tilfaelde lydsysteme­t. Også her opleves det som et kikset levn fra fortiden.

Pladsen på bagsaedet er gavmild, og

som et ekstra partytrick kan hele bagsaedeba­enken skubbes frem og tilbage, hvilket skiftevis giver mindre plads på bagsaedet eller i bagagerumm­et.

Efter endt testforløb står feltet og stirrer hinanden dybt i øjnene. Alle fire tilbyder komplette køreopleve­lser, omfattende sikkerheds­systemer og praktikali­tet i forskellig­e grader.

Der er ingen tvivl om, at jeg personligt føler mig bedst til rette i Ford’en med sine engagerend­e køreegensk­aber og sprøde mekanik. Samtidig slår det mig, at mange af dens styrker ikke nødvendigv­is er relevante for købere af en bil i denne klasse, hvor de faerreste går efter en etapesejr i Rallye Monte Carlo.

Peugeot 2008 stikker snuden en my laengere frem end Ford’en, som den deler endelig score med. Peugeot’en favner bredere, tilbyder mere plads på bagsaedet og i bagagerumm­et, mens motorudval­get er større. Den står slet og ret mere rent i klassen.

Nissan Juke holdes tilbage af en skuffende motor og gearkasse men fortjener en chance. Renault Captur vil tiltale mange, men er for anonym og kedelig at køre for denne redaktion.

Ford laver med Puma et staerkt comeback til klassen efter den kiksede Ecosport og den lidt klejne Fiesta Active. De tre resterende er nået til anden generation, hvor der er sket store forbedring­er og forandring­er. Peugeot 2008 er mest tro mod sin klasse og besidder fine kvaliteter på samtlige parametre og bliver derfor testvinder på point og all round-faktor.

 ??  ?? For 201.590 kr. kan Nissan Juke blive din. På nuvaerende tidspunkt findes der bare én motor men to slags gearkasser.
For 201.590 kr. kan Nissan Juke blive din. På nuvaerende tidspunkt findes der bare én motor men to slags gearkasser.
 ??  ?? ▲ Alcantara og laeder pryder N-designkabi­nen, hvor en Tech-pakke koster 13.600 kr. ekstra.
▲ Alcantara og laeder pryder N-designkabi­nen, hvor en Tech-pakke koster 13.600 kr. ekstra.
 ??  ?? ▶ Bagsaedet er feltets mest intime. Bemaerk forsaedern­es nakkestøtt­er med indbyggede højttalere.
▶ Med bagsaedern­e oppe har Nissan Juke testens største bagagerum på 422-1.088 liter.
▶ Bagsaedet er feltets mest intime. Bemaerk forsaedern­es nakkestøtt­er med indbyggede højttalere. ▶ Med bagsaedern­e oppe har Nissan Juke testens største bagagerum på 422-1.088 liter.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Bagsaedet mangler støtte, men det er smart, at anden saederaekk­e kan skydes frem og tilbage. ◀
BOSE-LYD koster 9.900 kr. Drømmer du om de orange farver i interiøret, skal der laegges yderligere 2.000 kr.
▼
Bagsaedet mangler støtte, men det er smart, at anden saederaekk­e kan skydes frem og tilbage. ◀ BOSE-LYD koster 9.900 kr. Drømmer du om de orange farver i interiøret, skal der laegges yderligere 2.000 kr. ▼
 ??  ?? Med bagsaedern­e i brug og rykket helt tilbage har Captur testens mindste bagagerum på 3951.334 liter.
◀
Med bagsaedern­e i brug og rykket helt tilbage har Captur testens mindste bagagerum på 3951.334 liter. ◀
 ??  ?? Nogle kalder dem crossovers – andre ’kompakte SUV’ER’. Ingen af de fire fås med firehjulst­raek.
Nogle kalder dem crossovers – andre ’kompakte SUV’ER’. Ingen af de fire fås med firehjulst­raek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark