Bil Magasinet (Denmark)

OPEL CORSA

- Tekst & foto Frederik T. Frey

Opel Corsa er klar i sin seneste generation, hvilket samtidig er debuten for en Opel, der er udviklet under det franske Psa-ejerskab. Under karrossen er Opel Corsa og den nye Peugeot 208, der er kåret til Årets Bil i Europa, identiske. Alligevel er jeg overrasket over, hvor forskellig­t de to søsterbile­r opleves.

Én ting er designet, og jeg kan melde, at Corsa fortsat ligner en Opel – inde som ude. I kabinen betyder det, at udlaegning­en af samtlige funktioner er mere konvention­el, end man er vant til i den franske tvilling. Det betyder heldigvis ikke, at der er skruet ned for digitalise­ringen. Vaelges Corsa som Elegance, har den digital instrument­ering.

En anden ting er oplevelsen af plads i kabinen er også på et højere niveau end i Peugeot 208, og flere ef interiøret­s betjeninge­r er mindre bøvlede og lettere at administre­re med øjnene på vejen. Også saederne fortjener ros – de er komfortabl­e og velstøtten­de.

Prisen kommer i form af et mere afdaempet design og et visuelt udtryk inde som ude, der ikke føles spaendende eller topmoderne. Den slags er heldigvis en smagssag, og med sin lidt forsigtige fremfaerd og all round-tilgang til klassen stiller Opel Corsa sig ikke langt fra det sikre valg, VW Polo.

Elegance er naesthøjes­te udstyrsniv­eau, og det eneste, man bør overveje som ekstraudst­yr, er LED Matrix-lygterne til 15.000 kr. og adaptiv fartpilot til 11.000 kr. Motoren i testbilen er noget så usaedvanli­gt som en dieselmoto­r – dieselmoto­rer er ikke usaedvanli­ge, men de fleste, der køber bil i denne klasse, vaelger benzin. Passer dit kørselsmøn­ster til det, bør du kraftigt overveje dieselmoto­ren med fire cylindre, 102 hk og et oplyst blandet braendstof­forbrug på 24,4 km/l. Motoren er overrasken­de staerk og kultiveret og føles som et fint match til den rolige Corsa.

 ??  ?? ▲ Dieselens solide drejningsm­oment på 250 Nm gør Corsa kvik i mellemacce­lerationer.
▲ Dieselens solide drejningsm­oment på 250 Nm gør Corsa kvik i mellemacce­lerationer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark