Bil Magasinet (Denmark)

VELKOMMEN TIL ÅRETS BILER 2020

- MATHIAS BRANDT Redaktør

Da jeg sidste år sad og skrev dette afsnit af Årets Biler, var det en bilverden i hastig forandring. Elbilerne fik større og større betydning, og klimaet var i i fokus. Men intet kunne have forberedt mig på, hvordan verden ser ud nu 12 måneder senere. Covid-19 har lammet os på en måde, man kun troede var muligt i en halvdårlig Hollywood-thriller. Det har vendt op og ned på alt. Ikke mindst hvordan vi nu skal til at arbejde og holde ferie – og her spiller bilen en vaesentlig rolle. Bilen er et symbol på den absolut frihed – kun størrelsen af dit braendstof­kort saetter graensen for, hvor du kan nå hen.

Efter Covid-19 vil jeg hellere sidde i et sommerhus med nøglerne til min bil, hvis verden endnu engang lukker ned, end på Bali med en flybillet i hånden – jeg er formentlig ikke den eneste, der taenker sådan. Derfor kommer bilen endnu mere i fokus, da det er den, der giver os frihed til at bevaege os rundt, som vi vil.

Det bliver mere og mere sandsynlig­t, at din naeste bil bliver elektrific­eret i en eller anden grad – det er naermest ikke til at komme udenom. Bagest i Årets Biler 2020 kan du laese om Nissan Leaf, som den så ud for 10 år siden. Hold da op, hvor er der sket meget! Man maerker virkelig, hvordan de tunge spillere har sat alle sejl ind for at lave velkørende elbiler, og med Taycan beviser Porsche, at man godt kan lave en elbil med både passion og køreglaede. Så fremtiden ser lys ud.

 ??  ?? Situatione­n under Covid-19 understreg­er bilens evne til at give os frihed. Mon ikke mange danskere tager på bilferie i sommeren 2020 frem for at bestille flybillett­er?
Situatione­n under Covid-19 understreg­er bilens evne til at give os frihed. Mon ikke mange danskere tager på bilferie i sommeren 2020 frem for at bestille flybillett­er?
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark