Bil Magasinet (Denmark)

Selv om teknikken er topmoderne, er inspiratio­nen helt tilbage fra 1930’erne og racerflyet Hughes H1

-

Bilmaerket Karma får os til at taenke på den danske bildesigne­r Henrik Fisker, men han har intet at gøre med konceptbil­en Karma SC1 fra det kinesisk ejede Karma Automotive fra Californie­n.

Med en status som konceptbil er der kun få data tilgaengel­ige på den smukke roadster fra Californie­n. De bedste bud går på, at der inde under den røde karrosse gemmer sig skelettet af en Karma Revero – på naer det faktum, at Revero’s forbraendi­ngsmotor, der bruges som generator, er sløjfet.

Den åbne amerikaner­bil med den skrå forrude har skaerme til både fører og passager. Som erstatning for et konvention­elt rat sidder et joystick, der minder om styrepinde­n fra et fly.

Karma Automotive skriver, at konceptbil­en er et kig ud i fremtiden og en smagsprøve på, hvad kunder kan forvente af bilmaerket­s kommende modeller. Selv om vi må forvente, at bilen er topmoderne, er inspiratio­nen helt tilbage fra 1930’erne og racerflyet Hughes H1. Karma Automotive­s forventer at forhandle biler i 19 lande på fem kontinente­r i løbet af 2020.

Den danske bildesigne­r Henrik Fisker og hans Fisker Automotive stod bag den første bil med navnet Fisker Karma, som var en lang, bred og lav pluginhybr­id. Fisker Automotive gik konkurs i 2013, hvorefter Karmakonce­ptet blev solgt til kineserne. Henrik Fisker har siden startet en ny virksomhed, Fisker Inc. I 2019 annoncered­e han et nyt projekt, der skulle give Tesla kamp til stregen. En elektrisk firehjulst­raekker med en raekkevidd­e i naerheden af 500 km. Fisker Ocean er navnet, og den kan også købes i Danmark.

Vi synes

Det bliver spaedende at se, om Fisker Automotive kan få et comeback med de nye kinesiske ejere.

 ??  ??
 ??  ?? Meget lange saksedøre åbner opad og skal give Karma superbil-look.
Meget lange saksedøre åbner opad og skal give Karma superbil-look.
 ??  ?? Karma Automotive saetter naeppe SC1 Vision Concept i produktion.
Karma Automotive saetter naeppe SC1 Vision Concept i produktion.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark