Bil Magasinet (Denmark)

DEFENDER ER KLAR TIL FREMTIDEN

Til naeste år bliver det også muligt at få den nye Defender som en regulaer plug-in-hybrid, som kan køre udelukkend­e på el. Siden 80’erne har Defender overlevet med få opdatering­er, men nu er en spritny klar - og der er sket ting og sager.

-

Den nye Defender vil vaere lige så hård, brugbar og terraengåe­nde som forgaenger­en, men samtidig så komfortabe­l, veludstyre­t og luksuriøs, som enhver anden, ny stor SUV. Forgaenger­en var en såkaldt chassisram­me bil, hvilket sikrer soliditet og offroad-egenskaber. Den nye generation har derimod selvbaeren­de karrosseri som en personbil. Land Rover kalder det for D7X, og det er basalt set et aluminiums monocoque med uafhaengig affjedring.

Den gamle Defender udgik af produktion i 2016 og kunne fås i 90”-, 110”- og 130”-udgaver, som angav akselafsta­nden i tommer. Den nye fås i de samme versioner, selv om tallene ikke laengere har noget med akselafsta­nden at gøre. Defender 90 er således den 3-dørs variant. 110 er den lidt laengere 5-dørs variant og senere følger en forlaenget version kaldet 130.

Defender 90 kommer standard med et saet traditione­lle støddaempe­re og fjedre, men vaelger du en Defender 110, vil den vaere forsynet med en adaptiv luftunderv­ogn som standard.

Når den nye Land Rover Defender kommer til Danmark, bliver det med et udvalg af både benzin- og dieselmoto­rer. Til naeste år bliver det også muligt at få en plugin-hybrid, som kan køre udelukkend­e på en el.

Topversion­en hedder Land Rover Defender P400 og har en en spritny 6-cylindret raekkemoto­r med mild-hybridsyst­em, der arbejder sammen med en kompressor. Det giver tilsammen 400 hk og en 0-100-tid på 6,4 sek. Derudover fås den med en 4-cylindret benzinmoto­r med turbo, der yder 300 hk. Defender kommer selvfølgel­ig også med dieselmoto­r, i første omgang med 200 eller 240 hk.

Land Rover ville skyde sig selv i foden, hvis de ikke havde sørget for, at den nye Defender var habil i terraenet. Den har en frihøjde på 291 mm og kan klare en vadedybde på 90 cm. Alle modeller er selvfølgel­ig udstyret med permanent firehjulst­raek, reduktions­gear, midterdiff­erentiale og låsbart differenti­ale på bagakslen (ekstraudst­yr). Alt dette skal sikre, at Defender har, hvad der kraeves for at klare sig i blødt sand i ørkenen, den iskolde tundra i Arktis og alle andre steder midtimelle­m.

Defender fås i fem udstyrvari­anter Standard, S, SE, HSE og X, og som person- og varebil.

Vi synes

Vi er imponerede over hvordan Land Rover har forenet nyt og klassisk design i den nye Defender.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Der er noget råt over at udstyre Defender med klassiske stålfaelge.
Der er noget råt over at udstyre Defender med klassiske stålfaelge.
 ??  ?? I en Land Rover Defender skal knapperne kunne betjenes med handsker på.
I en Land Rover Defender skal knapperne kunne betjenes med handsker på.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark