Bil Magasinet (Denmark)

Lexus har et bredt modelprogr­am på deres største marked i USA. I Vesteuropa udgør hybridbile­r 95 pct. af salget.

-

Toyota Danmark har efter laengere tids overvejels­e besluttet sig for at hente dattermaer­ket Lexus til Danmark igen. Lexus trak sig i juni 2013 på grund af svigtende salg og bilafgifte­r, der favorisere­de billige biler i stedet for teknologis­k avancerede biler, men med den mindre afgiftsoml­aegning i 2017 steg salget af dyrere biler igen. Det vil Lexus have en andel i, og derfor åbner de i første omgang én forhandler i Søborg ved København i 2020. Beliggenhe­den skyldes, at 60 pct. af det danske marked for premiumbil­er ligger i hovedstads­området.

Lexus har et bredt modelprogr­am på deres største marked, USA, med konvention­elle motorer og hybriddriv­liner. 67 pct. af salget i hele Europa er hybrider, mens tallet for Central og Vesteuropa er 95 pct.af 10 aktuelle Lexusmodel­ler kommer de seks til Danmark: Tre SUV’ER, to sedaner og en coupé. Alle hybridbile­r med 4 eller 6cylindred­e benzinmoto­rer, elmotor og batterier af litium eller nikkelmeta­l typerne. Der kommer ingen plugin hybrider eller elbiler i første omgang.

Lexus UX er maerkets mindste model. Den blev lanceret i starten af 2019 og er 450 cm lang. Den er baseret på samme platform som Toyota CHR og kommer til Danmark med 2liters hybriddriv­line med benzin/el, trinløst Cvtgear og forhjulstr­aek. Den findes også i en variant med firehjulst­raek.

“Planen er at genintrodu­cere Lexus i Danmark. Det gør vi, fordi markedet for luksusbile­r er kraftigt stigende, flere kunder viser interesse for hybridbile­r, og fordi Lexusbrand­et og produktern­e har gennemgået en markant positiv udvikling siden 2013, hvor vi satte salget på standby,” siger direktør for Lexus Danmark, John B. Hansen til Bil Magasinet.

Vi synes

Lexus er et interessan­t alternativ til de tyske premiummae­rker, men prisen bliver afgørende.

 ??  ??
 ??  ?? Den kompakte, høje model kan blive interessan­t som firmabil med grøn profil.
Den kompakte, høje model kan blive interessan­t som firmabil med grøn profil.
 ??  ?? Lexus UX deler drivline og platform med Toyota C-HR, og fås som hybrid i Danmark.
Lexus UX deler drivline og platform med Toyota C-HR, og fås som hybrid i Danmark.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark