Bil Magasinet (Denmark)

0-100 km/t på under 3,0 sek. og 0-200 km/tpå under 6,7 sek. gør Elva hurtigere end selveste Mclaren Senna.

-

Mclaren har købt rettighede­rne til navnet Elva og praesenter­er det som navnet på en ny supersport­svogn i deres Ultimate Series. Den skal produceres i 399 eksemplare­r, og som alle Mclarens biler er den bygget helt i kulfiber og uhyre let. V8-motoren med to turboer er hentet direkte fra den voldsomme Mclaren Senna. Topfarten er ikke opgivet, men de 815 hestekraef­ter raekker en 0-100 km/ttid på under 3,0 sekunder og en 0-200 km/t-tid på under 6,7 sekunder, hvilket er hurtigere end Mclaren Senna.

Mclaren Elva er helt åben og uden hardtop eller kaleche – til gengaeld er aerodynami­kken omkring bilen skabt, så passagerer­ne kan sidde beskyttet og i tørvejr, når bare bilen kører. Mclaren kalder systemet ‘Active Air Management System’, forkortet AAMS, for banebryden­de.

Mclaren Elva har ikke et infotainme­nt-system som standard. Det kan bestilles, men i stil med bilens minimalist­iske udtryk er alt, der ikke handler om dynamik og køreegensk­aber, reduceret. Til gengaeld lancerer Elva angiveligt en ny betjening omkring førerplads­en, hvor centerskae­rmen, som tager sig af al sekundaer betjening, nu kan køre flere niveauer af informatio­n på en gang.

Designet af Mclaren Elva tager udgangspun­kt i den Mclaren-elva M1, som fra 1964 havde stor succes i USA. Bilmaerket Elva blev etableret i 1955 af britten Frank G. Nichols i Storbritan­ien. Hans plan var at bygge en stribe effektive, billige sportsvogn­e til racerbrug. Navnet Elva er den sproglige forkortels­e af det franske “Elle va”, som betyder “hun kører”. Fra 1955 og 13 år frem producered­e Elva over 500 racerbiler i forskellig­e afskygning­er fra forskellig­e lokationer i det sydlige England. Det blev også til en enkelt gadebil, Elvacourie­r.

Mclaren Elva koster 13,4 mio kr. uden afgifter.

Vi synes

Mclaren har bestemt ikke lagt sig ned efter brexit – den åbne Elva lover godt for maerkets fremtid.

 ??  ??
 ??  ?? Elva var navnet på en britisk producent af racerbiler i 1950- og 60’erne.
Elva var navnet på en britisk producent af racerbiler i 1950- og 60’erne.
 ??  ?? Mclaren Elva er helt åben og er konstruere­t omkring en celle (monoque) af kulfiber.
Mclaren Elva er helt åben og er konstruere­t omkring en celle (monoque) af kulfiber.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark