Bil Magasinet (Denmark)

KLASSIKER ER I TOPFORM I 2020-ÅRGANGEN

Mercedes-benz E-klasse har fået et omfattende facelift, der naermest har aendret bilens udtryk. Nye lygter og frontgrill giver den facelifted­e E-klasse større lighed med den elegante 4-dørs CLS.

-

For 15 år siden kørte enhver taxachauff­ør med respekt for sig selv selvfølgel­ig Mercedes-benz E-klasse – tiderne er skiftet, men det kunne vaere vognmaende­ne skulle til at kigge efter E-klassen igen? Der er nemlig en ny generation på markedet, og man kommer ikke til at forveksle den med den gamle, når den dukker op hos forhandler­ne i løbet af sommeren.

Selv om der reelt er tale om et facelift af den eksisteren­de model fra 2016, tager isaer fronten sig anderledes og frisk ud. Nye lygter og frontgrill giver den facelifted­e E-klasse større lighed med den elegante 4-dørs coupé, CLS. Det er dog langt fra kun et nyt udseende, Mercedes har bragt til bordet.

Den største tekniske aendring er i motorrumme­t, hvor E-klasse fås med en ny 4-cylindret benzinmoto­r med både turbo, elkompress­or og 48-volts mild-hybridsyst­em. Benzinmoto­ren yder 200 hk og får hjaelp af yderligere 15 hk fra elmotoren. Den er dog ikke monteret for at give hurtige accelerati­oner, men handler i højere grad om at give et mere harmonisk og komfortabe­lt start/topsystem samt sikre en smertefri og blød igangsaetn­ing. E-klassen bruger Mercedes’ 9G Tronic transmissi­on, som er en konvention­el 9-trins automatgea­rkasse med momentomfo­rmer.

Sikkerheds­systemerne er også opdaterede. Det gaelder naesten alle de aktive køresystem­er herunder den aktive fartpilot, den aktive bremseassi­stent, blindvinke­l-assistente­n med mere.

Indvendig er kabinen kun let aendret, men det gør ikke noget, for trods E-klassens konservati­ve kabine har altid vaeret et fremragend­e sted at opholde sig. På listen over ekstraudst­yr er der mulighed for at vaelge et nyt rat med to dobbelte tvaergåend­e eger, som giver mulighed for endnu flere kontakter og touch kontakter på rattet. Derudover er infotainme­ntsystemet opgraderet, og det såkaldte Mbux-system, der giver mulighed for at give talekomman­doer, er også blevet bedre. Desuden fås E-klassen nu også med mulighed for at udnytte den nye Car-to-x-teknik, som er et system, der saetter bilen i stand til automatisk at kommuniker­e med andre biler og vejudstyr under kørslen. Systemet er stadig i sin spaede start, men udsigterne ser lovende ud.

Vi synes

Det er rart med et facelift, der kan ses og ikke kun aflaeses på et stykke papir.

 ??  ??
 ??  ?? Et af E-klassens kendetegn er den store skaerm til instrument­er og infotainme­nt.
Et af E-klassens kendetegn er den store skaerm til instrument­er og infotainme­nt.
 ??  ?? Stationcar­udgaven er selvfølgel­ig også blevet faceliftet.
Stationcar­udgaven er selvfølgel­ig også blevet faceliftet.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark