Bil Magasinet (Denmark)

Den nye 2008 har lagt forgaenger­ens halvslappe design fra sig og møder op til kamp i den lille crossoverk­lasse.

-

Den nye generation 2008 har lagt forgaenger­ens halvslappe design på hylden og møder op til kamp i den lille crossover-klasse med skarpt design og et mangfoldig­t motorprogr­am. Du kan få den som benzin-, diesel- eller elbil. Modellen er baseret på Psa-gruppens Cmp-platform, som vi kender fra blandt andet 208, Opel Corsa og DS3 Crossback. Designet er aendret markant, og det er vi glade for. Vaek er det oppustede ydre, der viger pladsen til fordel for et eksteriør, der indskriver sig blandt de større 3008 og 5008, men som også traekker tydelig tråde til både 508 og 208. Det er vi også glade for.

Frontens lodrette blinklys understøtt­er det firkantede Suv-look på fornem vis, og de plastikmar­kerede skaermkass­er er heldigvis ikke overdimens­ionerede. Peugeot’s instrument­er er ikke lige så letaflaese­lige som i modellerne fra Vw-gruppen, der insisterer på konservati­ve kabineudfo­rmninger, men efter lidt tilvaennin­g går det fint.

Skal praestatio­nerne have sprael, kommer man ikke uden om Puretech-motoren med 155 hk, der er decideret kvik, når speederen presser i bund og sender de tre cylindre i gang med at snerre. Den hurtigste variant gør 2008 adraet under praesentat­ionen på kuperede veje i Sydfrankri­g, men konstrukti­onen med det skrumpede rat gør, at styretøjet synes en anelse nervøst i første omgang.

Vi prøver også en dieselvers­ion med manuelt gear og 100 hk. Bjergvejen­e udfordrer løvens råstyrke, og bilen føles undermotor­iseret. Er kørselsmøn­steret til det, bør man gå efter 130 hk diesel med 300 Nm. En kort tur i den eldrevne e-2008 vidner om en helstøbt køreopleve­lse, og Peugeot lover en raekkevidd­e på 310 km.

2008 gør rigtig mange ting rigtigt, og derfor kan den blive et hit i Danmark.

Vi synes

Det bemaerkels­esvaerdigt generation­sskifte bringer 2008 fra en lidt traels, billig bil til en fin og moderne crossover.

 ??  ??
 ??  ?? Den automatise­k nødbremse har cykel- og fodgaenger­registreri­ng op til 140 km/t.
Den automatise­k nødbremse har cykel- og fodgaenger­registreri­ng op til 140 km/t.
 ??  ?? Peugeot 2008 er blevet laengere og bredere. Frihøjden er fortsat 16 cm.
Peugeot 2008 er blevet laengere og bredere. Frihøjden er fortsat 16 cm.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark