Bil Magasinet (Denmark)

ER GÅET PÅ TESLA-JAGT

Polestar Precept er formentlig det der bliver til den nye Polestar 4, når den er produktion­sklar.

-

Polestar Precept er en ny konceptbil fra Volvo’s dattersels­kab Polestar. Den bliver formentlig til produktion­smodellen Polestar 4 efter den saedvanlig­e vildeeller­vildeikke proces, som gerne booster popularite­ten lidt. Precept er fuldt elektrisk og har et sportsligt ydre. For første gang praesenter­er Polestar noget, der virkelig er deres eget, og adskiller sig klart fra Volvo. Precept skulle egentlig have vaeret praesenter­et på biludstill­ingen i Genève, men det blev som bekendt droppet på grund af coronaviru­spandemien.

Stilen minder om en Volvo, der har fået masser af selvtillid. Lygterne er skarpere, mens der bagpå er en tynd lyssøjle, der straekker sig hen over bilens bagklap og giver den et futuristis­k look samtidig med, at det får den til at ligne en fjern slaegtning til Volvo’s mere modne S90. Som de fleste elbiler har Polestar Precept ikke en frontgrill – Polestar kalder området for ‘Smartzone’, da det er her, de fleste sikkerheds­sensorer er placeret. De omfatter to radarsenso­rer og et Hdkamera.

Fokus på effektivit­et og performanc­e betyder, at Precept er gjort så aerodynami­sk som muligt. Den har kameraer i stedet forside spejle og en frontvinge, der skal sørge for, at luften glider hurtigere under og over bilen. Precept markerer selskabets første selvstaend­ige design og viser Volvo’s voksende ambitioner for Polestar. Tanken er at bygge en mere progressiv performanc­erival til Tesla.

På taget siddet et modul og kigger ned på vejen. Det bruges, når de selvkørend­e funktioner er slået til. Sammen med Google’s nye HMI software skulle Android Auto faktisk mere eller mindre kunne overtage hele bilen. Eye trackingte­knologi med forskellig­e sensorer holder øje med, hvad du foretager dig, og bilen reagerer derefter.

Den anden del af Polestar’s mission er fokus på baeredygti­ghed. Derfor er saedernes overflader lavet af genanvendt­e flasker, nakkestøtt­erne og andre dele er lavet af genanvendt kork, og taepperne er lavet af genvundne fiskenet. De hørbasered­e kompositte­r til indvendige paneler og saederygge giver en vaegtbespa­relse på op til 50 pct. i forhold til konvention­elle materialer, og en reduktion på op til 80 pct. i maengden af plastaffal­d.

Vi synes

Konceptbil­en Precept kan bane nye veje for Volvo og Polestar, og derfor er den interessan­t.

Saederne er lavet af genanvendt­e flasker, nakkestøtt­erne og andre dele af genanvendt kork, og taepperne af genbrugte fiskenet.

 ??  ??
 ??  ?? Den nye Polestar bliver en direkte konkurrent til Tesla Model S.
Den nye Polestar bliver en direkte konkurrent til Tesla Model S.
 ??  ?? Polestar Precept har her fire individuel­le stole, men det bliver nok lavet om senere.
Polestar Precept har her fire individuel­le stole, men det bliver nok lavet om senere.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark