Bil Magasinet (Denmark)

Selv om du kan ane slaegtskab­et med Volvo, er det tydeligt, at vi har at gøre med en markant mere aggressiv bil.

-

Det Volvo-ejede performanc­e-maerke Polestar er i fuld sving på deres fabrik i Kina, som også bygger biler fra Volvo’s dattersels­kab Lynk & Co. Vi prøver kraefter med elbilen Polestar 2 på Volvo’s testanlaeg ved Göteborg, hvor Polestar har kørt tusindvis af testkilome­ter i forskellig­e prototyper. Deres erfaringer er nu blevet til det faerdige produkt, som lystrer navnet Polestar 2. Karrosseri­et har skarpe linjer, og selv om du godt kan ane slaegtsska­bet med Volvo, er det tydeligt, at her har vi at gøre med en markant mere aggressiv bil. Polestar 2 er lidt som Volvo’s succesrige lillebrorm­aerke, som tør mere og mere.

A- og B-stolperne er lakeret sorte, hvilket også gør, at modellen får en snert af Saab-design over sig. Men det er jo heller ikke det vaerste sted, de kunne hente inspiratio­n fra. I kabinen er her Volvo-stemning. Rattet er det samme, selv om logoet i midten nu siger Polestar. To store skaerme dominerer oplevelsen. Den ene på 12,3” sidder bag rattet, og den anden sidder i midten måler 11,2”.

Vores Polestar 2 testbil er udstyret med en Performanc­e Pack med større Brembo-bremser, justerbare daempere fra svenske Öhlins, faelge i 20” og så forskellig­e guldfarved­e detaljer ud- og indvendigt. Effekten fra elmotorern­e er 408 hk og 660 Nm, hvilket er nok til at få bilen til at ramme 100 km/t på 4,7 sekunder.

Der sidder en elmotor til både for- og bagaksel, hvilket reelt betyder, at Polestar 2 har firehjulst­raek som standard. Grebet er godt på trods af, at vi kører på våd og kold asfalt, og følelsen af kontrol i sving er fin. Her er tre indstillin­ger til undervogn og styretøj. Den uofficiell­e tophastigh­ed er ca. 210 km/t, hvor bilen stadig føles sikker og retningsst­abil. Det er dog sandsynlig­t, at den bliver begraenset til 180 km/t, som Volvo tidligere har meldt ud.

Vi synes

Polestar’s elbil overbevise­r ved første indtryk og overrasker ved at vaere saerdeles dynamisk på banen.

 ??  ??
 ??  ?? I 2021 følger Polestar 2 med én elmotor og en pris, der skal matche Tesla Model 3.
I 2021 følger Polestar 2 med én elmotor og en pris, der skal matche Tesla Model 3.
 ??  ?? Polestar 2 bliver den første bil med en ny software fra Google udviklet til biler.
Polestar 2 bliver den første bil med en ny software fra Google udviklet til biler.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark