Bil Magasinet (Denmark)

Den nye motor med seks cylindre er uden trykladnin­g, og glem alt om dobbeltkob­lingsgeark­asse – der fås kun manuelt gear.

-

Med introdukti­onen af 718 Boxster og Cayman vinkede Porsche farvel til den 6-cylindrede boxermotor, som de ellers er verdensken­dte for. I stedet blev 718-modellerne udstyret med 4-cylindrede turbomotor. Kraefter har der aldrig manglet, men lyden kan man desvaerre ikke trylle med. Derfor håbede vi på en 6-cylindret motor, hvilket Porsche afslog – men nu har de så alligevel udviklet den!

Porsche har udviklet en ny 4-liters boxermotor med seks cylindre til 718 Spyder og Cayman GT4. Motoren er en vaskeaegte sugemotor, som Porsche’s Gt-modeller altid har vaeret kendt for, og du kan glemme alt om dobbeltkob­lingsgeark­asse – Spyder og GT4 fås kun med 6-trins manuel gearkasse.

Den 6-cylindrede motor er omdrejning­svillig og snurrer til 8.000 o/min, hvilket er kun 1.000 o/min mindre end de nuvaerende Gt3-modeller. Motoren har fået automatisk cylinderfr­akobling for at saenke braendstof­forbruget. Den nye motor yder 435 hk, hvilket er en forbedring på 35 hk i forhold til den gamle Cayman GT4. De betyder også, at begge modeller nu er i stand til at kravle over 300 km/t. Spyder rammer 301 km/t, mens den lukkede Cayman GT4 først stopper ved 304 km/t. Til de ekstra hårdkogte entusiaste­r kan Cayman GT4 også fås i en Clubsport-variant med delvist bur, brandslukk­er og 6-punkts racerseler.

Begge varianter har forbedret aerodynami­k, men det er specielt Cayman GT4, som imponerer. Porsche har forbedret aerodynami­kken med op til 50 pct i forhold til den gamle GT4 – alene den store haekvinge genererer 20 pct. mere downforce. GT4 har en lille diskret spoiler, der kører op automatisk, når hastighede­n kommer over 120 km/t. Den åbne Spyder er udstyret med en manuel kaleche, som er i stand til at klare topfarten på 301 km/t.

Vi synes

Det her kan vi li’: Cayman GT4 er mere end 12 sekunder hurtigere end den gamle GT4 på Nürburgrin­g.

 ??  ??
 ??  ?? Den åbne 718 Spyder har manuel kaleche og rammer 301 km/t med taget nede.
Den åbne 718 Spyder har manuel kaleche og rammer 301 km/t med taget nede.
 ??  ?? Den lukkede Cayman GT4 (billedet) rammer 304 km/t på toppen. Lyden er superfed.
Den lukkede Cayman GT4 (billedet) rammer 304 km/t på toppen. Lyden er superfed.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark