Bil Magasinet (Denmark)

NY GOLF MED FART PÅ ELEKTRICIT­ETEN

Volkswagen­s elbiler er på vej, men de får skarp konkurrenc­e af den nye Golf, der stiller med elektrific­erede fossilmoto­rer.

-

VW Golf ligner sig ligner sig selv i profil, og den brede C-stolpe går da også igen, som den har gjort siden den første Golf fra 1974. Ottende generation bygger videre på forgaenger­ens Mqb-platform, der blev introducer­et i

2012. Det betyder, at de ydre mål er stort set de samme, og akselafsta­nden er identisk.

De store nyheder finder du i kabinen, der er blevet mere minimalist­isk og mere digital og i motorrumme­t, hvor VW har skruet ned for braendstof­forbruget og op for elektrific­eringen med nye mild-hybriddriv­liner og opdaterede plug in-hybrider. Pladsforho­ldene er som i den gamle fornuftige, men layoutet er helt nyt og umiddelbar­t mere overskueli­gt.

På biler med dobbeltkob­linggearka­sse er gearstange­n skiftet ud med en lille vippekonta­kt i stil med den, du finder i en Porsche 911, som sparer plads. Som i Mercedesbe­nz A-klasse har Golf 8 digitale instrument­er, der kan konfigurer­es på utallige måder. De breder sig mod højre med en stor, trykfølsom skaerm på midterkons­ollen, hvor traditione­lle greb og knapper er flyttet op. Kun en lille klynge genvejskna­pper er tilbage. Du kan også tale med din VW Golf og bede den om på dansk f.eks. at justere på klimaanlae­gget. Uanset hvad, så kraever betjeninge­n en del tilvaennin­g, når man er vant til den gamle Golf.

Den nye Golf er altid online via et indbygget sim-kort. Det betyder, at bilen, i stil med en Tesla, kan modtage opdatering­er og/eller få aktiveret hardware, uden den skal på vaerksted. Den nye Golf kommer med en stribe forskellig­e motorer. Benzin, benzin/el eller dieselmoto­rer, som yder fra 110 til over 300 hk, når alle varianter er introducer­et i slutningen af 2020.

En vaesentlig nyhed er en ny 1,5 ETSI mild-hybridmoto­r, som kombinerer en 4-cylindret benzinturb­omotor med en starter/generator, der bijobber som elmotor, indtil turbolader­en tager fat. ETSI kommer med 130 eller 150 hk og altid med Dsg-gearkasse. I første omgang toppes modelprogr­ammet af 150-hestes Tsi-eller Tdi-motorer. Senere i 2020 bliver der sat lidt ekstra skub i tingene. Der kommer et par plug in-hybrider inklusiv en ny GTE med 245 hk, der kan lades op med et kabel. Du kommer desvaerre til at vente lidt laengere på de mest sportslige varianter. VW Golf GTI- og den hidsige R-varianter kommer først i slutningen 2020.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hvis du gerne vil have en mere sportslig Golf, må du vente på en af disse tre.
Hvis du gerne vil have en mere sportslig Golf, må du vente på en af disse tre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark