Bil Magasinet (Denmark)

Volvo’en ved 3-års krisen

-

I maj blev min Volvo V40 T3 tre år. Da havde den rundet 65.000 km, og det er i store traek gået fint. I BM2004 (april 2020) kunne du laese om min udfordring med en død kobling. Jeg undrer mig over, at den døde, men løsningen fra importøren­s side fandt jeg ok, om end selve reparation­en tog 26 dage. Til gengaeld fungerer den nye kobling bedre, end den gamle nogensinde har gjort.

Ud over koblingen har jeg skiftet bremseskiv­erne foran og klodser hele vejen rundt. Alle service er foretaget hos den autorisere­de Volvo-forhandler på Østerbro i København, hvilket givet vis også var årsagen til, at udskiftnin­gen af koblingen stort set skete pr. kulance – den mekaniske garanti på en Volvo er kun to år, men bremseskif­tet fik jeg lavet uautoriser­et på et vaerksted med originale dele, simpelt hen fordi det var halv pris.

Min Volvo blev leveret med Pirelli Cinturato P7 i størrelsen 205/50R17. Et fint daek, der passede godt til bilen. De gav en god komfort, fin indstyring og ikke mindst fine bremseegen­skaber. De var ikke slidt ned, da jeg ved ca. 50.000 km skiftede til Goodyear’s nye Eagle F1 Asymmetric 5. De har vist sig en my skarpere på naesten alle fronter. Som navnet antyder, har det et asymmetris­k daekmønste­r med forskellig­e gummibland­inger på traedeflad­en.

Det giver en lidt bedre komfort, lidt mindre støj og lidt skarpere reaktioner. Underligt nok er bremselaen­gden en smule laengere. Pirelli’erne stod helt utrolig godt fast på tør vej.

Ud over problemet med koblingen har jeg haft en enkelt

Min SIDEN 2017

skade på bilen. Det var en aergerlig cykelstyrs-agtig bule på bagklappen. Bulen kom “af sig selv”, mens bilen holdt parkeret, og desvaerre havde skadevolde­ren ikke lagt sit visitkort, så den hang jeg selv på.

Jeg forsøgte at fikse det uden maling, men “No Paint”, der traekker buler ud uden at male bilen, slog fast, at bulen var for skarp til, at de kunne fikse den. Så der var ingen vej uden om den lokale autolakere­r, der klarede opgaven fint til 3.100 kr.

Derudover har Volvo’en opført sig som ventet. Jeg valgte bilen, fordi jeg synes, den kører godt på landevej. Styreegens­kaberne er ikke til banebrug, men på asfaltvej har den fine reaktioner med antydning af overstyrin­g ved speedersli­p i sving. Sådan kan jeg godt lide det.

Motoren er Volvo’s nye 2-liters motor, og den traekker godt fra bunden, men kan også fint køres ud i gearene. Støjniveau­et fra motoren er i overkanten for en bil i denne klasse, måske også fordi gangkultur­en ikke er klassens mest raffinered­e. Det meste af tiden har braendstof­forbruget ligget på omkring 12,5 km/l, hvilket også kunne vaere bedre i betragtnin­g af, at min Volvo bruges til et ret alsidigt kørselsbeh­ov.

Efter at jeg havde beholdt min forrige bil, en Volvo V70, i naesten syv år, var min oprindelig­e plan, at V40 kun skulle holdes i tre år. Corona-situatione­n fik mig til at overveje det igen, og måske kan det komme mig til gode. Priserne på brugte biler i denne prisklasse har i hvert fald vaeret stigende, så måske skal jeg slå til. Du hører naermere.

 ??  ?? Tre år med Volvo V40 T3 har stort set vaeret tre gode år, bortset fra en enkelt smutter med en kobling.
Tre år med Volvo V40 T3 har stort set vaeret tre gode år, bortset fra en enkelt smutter med en kobling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark