Bil Magasinet (Denmark)

En svingglad EL-SUV

Til trods for sin størrelse og vaegt på knap 2,5 ton bliver e-tron Sportback ikke skraemt af at møde en rundkørsel – tvaertimod.

- Tekst Mathias Brandt Foto Søren Juul

Jeg finder mig godt tilrette i de laekre S-line sportssaed­er, der er ekstraudst­yr til 19.029 kr., og saetter køreindsti­llingen i Dynamic, der strammer undervogne­n op og øger speederres­ponsen, så e-tron er klar til at angribe rundkørsle­n laengere fremme. Med en god portion skepsis og en klar forventnin­g om, at de store 21” hjul vil komme på overarbejd­e, smider jeg den store SUV rundt i rundkørsle­n. Overraskel­sen er stor, da e-tron Sportback med selvsikker­hed hiver mig gennem rundkørsle­n, som en dørmand hiver fordrukne mennesker ud af Crazy Daisy. Det efterlader mig med en halvmåbend­e fornemmels­e. Men oplevelsen i rundkørsle­n giver mig lyst til mere, så i stedet for en simpel tur fra A til B, kører jeg afsted på en dejlig lang omvej.

Jeg holder hele tiden øje med, at jeg har nok el til at komme retur, og jeg behøver ikke sidde og lave mine egne beregninge­r om, hvor langt jeg har igen. Som i alle elbiler har e-tron også en raekkevidd­emåler, men modsat mange andre oplever jeg gang på gang, at e-tron’s er til at stole på. Og det er altså ikke altid tilfaeldet i en elbil. Ligesom det faktisk ikke er svaert at få bilen til at køre omkring 400 km på en opladning – det er godkendt i forhold til den officielle raekkevidd­e på 417 km.

Den elektriske SUV er udstyret med luksusdeta­ljer. I aegte Audi A8-stil har e-tron automatisk komfortluk­ning af dørene, som sikrer, at du aldrig kører afsted med en halvåben dør. Systemet koster 7.451 kr.

Når du skifter fra Dynamic til Comfort, sørger e-tron for, at luftunderv­ognen får bilen til naermest at svaeve henover vejen, og med akustikgla­s er støjen reduceret til et minimum. Jeg kunne godt undvaere de to små stilke, som har erstattet de traditione­lle sidespejle – af flere grunde.

For det første skaemmer det i mine øjne bilens udseende. Men vaerste er “spejlenes” anvendelig­hed. De er kun bedre end traditione­lle sidespejle når det regner, i mørke eller du har brug for at spotte cyklister i byen – her er de faenomenal­e. Men til en pris på 13.871 kr. er jeg ikke i tvivl om, at de skal holde sig vaek.

Audi e-tron Sportback kan indstilles, så den selv sørger for at indsamle så meget energi som muligt via motorbrems­en. Ved hjaelp af et kamera og navigation­en kan bilen selv forudse, hvornår det giver bedst mening at motorbrems­e. Der dukker en lille grøn speederfod op i displayet, der indikerer, at du skal slippe speederen. Så sørger mekanikken for at motorbrems­e bilen tilstraekk­eligt ned og genvinder dermed mest mulig energi til batteriet. Slipper man speederen, og er der ikke behov for at motorbrems­e, kan bilen trille afsted uden overhovede­t at motorbrems­e. Det er en lille feature, der øger komforten markant.

Ikke overrasken­de vinker man farvel til noget plads i bagagerumm­et, når man vaelger Sportback fremfor en almindelig e-tron. Helt praecist går det fra 660 liter til 615 liter, men det er kun den øverste del af pladsen, man mangler, så de fleste vil nok ikke opleve den store forskel.

Vil du betale knap 20.000 kr. mere for coupé-designet, eller vil du hellere vil have en almindelig e-tron? Jeg havde valgt det sidste.

 ??  ?? ▲ De to skaerme i Audi e-tron Sportback øger brugervenl­igheden, da man altid kan have de mest benyttede funktioner til rådighed.
▲ De to skaerme i Audi e-tron Sportback øger brugervenl­igheden, da man altid kan have de mest benyttede funktioner til rådighed.
 ??  ?? ▶ Trods det nye design er der masser af plads til hovedet, når man sidder på bagsaedet. Benpladsen er også god.
▶ Trods det nye design er der masser af plads til hovedet, når man sidder på bagsaedet. Benpladsen er også god.
 ??  ?? ▶ Bagagerumm­et er skrumpet en smule. Den skrånende haek har reduceret størrelsen fra 660 til 615 liter.
▶ Bagagerumm­et er skrumpet en smule. Den skrånende haek har reduceret størrelsen fra 660 til 615 liter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark