Bil Magasinet (Denmark)

Jeg er forelsket!

- Tekst Steen Bachmann Foto Søren Juul

Den californis­ke elmotorcyk­el Zero er modnet og er nu et alternativ til en mellemstor mc med fossilmoto­r. Den er lynhurtig og med en fair pris.

Forrige måned testede vi Harleydavi­dson’s første eldrevne motorcykel, der er forrygende, men har prisen imod sig. Naesten 300.000 kr. er alligevel en sjat penge for en mc, som kun kan bruges til pendling og sjov, men hvad så med den naermeste konkurrent, der også er en amerikaner – hvad kan den?

Den amerikansk­e motorcykel­fabrikant Zero har vaeret på det danske marked via Jens Winther Motorcykle­r i Roskilde siden 2014. Første generation var hård som granit og kunne knap lokkes til at køre 100 km. Den nye anden generation har et mere pågående design, kører over 150 km på en opladning og er 130.000 kr. billigere end Harleydavi­dson Livewire.

Derfor lever man med, at den ikke er helt så overbevise­nde i samlinger og materialer, og at den ikke har helt så avanceret teknisk opbygning. For ydelsen er voldsom, og på langturen er den 100 gange mere komfortabe­l end sin forgaenger.

Zero har fartpilot, som betjenes med venstre tommelfing­er og fungerer udmaerket efter en kort tilvaennin­g.

Ligesom Harley-davidson Livewire overrasker Zero ved at angribe sving med ihaerdighe­d, og der vil vaere traditiona­lister, som får overskaegg­et galt i halsen, naeste gang de bliver overhalet af en elmotorcyk­el til en trackday. Zero har også forskellig­e køreprogra­mmer og et anvendelig­t bagagerum foran saedet i modsaetnin­g til Harley’en, som kun har et lille rum til opladeren under sadlen.

Der er desvaerre ikke plads til en styrthjelm, men der kan tilkøbes sidetasker, og der er også mulighed for fuldkåbe (10.000 kr.).

På tør asfalt i syv graders varme en iskold morgen på Sjaellands­ringen foretog jeg ti 0-100 km/t-målinger. Den hurtigste lød på 3,9 sek., og det er altså tjept på to hjul.

Både Zero og Harley har mulighed for at lade i en hjemmelade­r (Type 2-stik), og 0-80 pct. er overstået på 40 minutter i min 11 kw Clever-lader. Med 230V stikkontak­t tager det op mod fem timer, men skal du bruge cyklen til at pendle på, er det af mindre betydning.

Og den manglende lyd? Det er som på Harley’en: Den glemmer man alt om, når gashåndtag­et drejes mod uret og horisonten kommer farende. Med et konstant moment på 190 Nm er Zero SR/F eksplosivt hurtig.

Den ville vaere mit valg frem for Harley’en, hvis jeg selv skulle betale.

 ??  ??
 ??  ?? ▲ Motoren ligger foran baghjulet og driver det med en tandrem. Her er hverken gearkasse eller kobling.
▲ Motoren ligger foran baghjulet og driver det med en tandrem. Her er hverken gearkasse eller kobling.
 ??  ?? ▶ På trykskaerm­en kan man indstille køreprogra­m og andre ting. Det kan også gøres via en app.
▶ På trykskaerm­en kan man indstille køreprogra­m og andre ting. Det kan også gøres via en app.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark