Bil Magasinet (Denmark)

VERDEN I BAKGEAR

De saereste bilnyheder fra hele kloden

- Tekst Mathias Brandt Foto PR

Hver måned tager vi verden rundt for at finde de maerkeligs­te, skøreste og mest saere bilhistori­er HYPERBIL TIL TRACKDAY

Da Koenigsegg tidligere i år praesenter­ede Jesko Absolute, var det med et klart mål om at vippe Bugatti af pinden som verdens hurtigte bil. Men sideløbend­e florer der et rygte om, at svenskerne også er i gang med atudvikle en hidsig trackday-variant af Jesko. Angiveligt bliver der kun produceret omkring 10 biler i alt, og nogen mener at vide, at den bliver døbt LM - som står for Le Mans.

318IS MED NISSAN-MOTOR

Det løb koldt ned ad ryggen på Bil Magasinets redaktions­chef Frederik, da han så, hvad der var blevet gjort ved en 318is, som er magen til Frederiks egen. Den har fået hevet den omdrejning­svillige 1,9-liters motor ud og erstattet den med en Nissan Silvia S15-motor. Bilen er sat til salg på Ebay, men saelgeren er sparsom med informatio­nerne. Motoren yder som standard 247 hk, men ifølge annoncen er den også blevet opgraderet. Det er kabinen også, eller rettere, den er blevet strippet for at saenke vaegten.

VERDENS HURTIGSTE GT-R

Det kommer naeppe som en overraskel­se, at Nissan GT-R er hurtig, men denne R32 GT-R er vanvittig hurtig! Den kan faktisk kalde sig verdens hurtigste GT-R i den klassiske disciplin “Quarter-mile”, som er en 402 meter lang straekning. De 402 meter er overstået på 6.472 sek., og da den krydsede målstregen, var farten på 354 km/t. Bilen er bygget af nogle australske gutter, der har firmaet Maatouks Racing. Det hvide lyn er tilmed lovlig til gadebrug. Vi er dog ikke sikre på, hvad en dansk synsmand vil sige til den voldsomme Nissan.

XXL LEGO-GOKART

Det her er genialt. Mange har sikkert siddet og ønsket, at man kunne trylle sig mindre og passe ned i ens yndlingsle­getøj, da man var mindre. Amerikansk­e Matt Denton har taget en anden indgangsvi­nkel til dette ønske. Han har i stedet bygget en Lego-gokart i fuld størrelse og monteret en elmotor. Det hele har kunnet lade sig gøre takket vaere en 3D-printer, som har gjort det meste af arbejdet. Det er faktisk kun elektronik­ken og traekaksle­n, som ikke er 3D-printet.

HAEDRET EFTER SIN DØD

Sidste år omkom Jessi Combs i et forsøg på at blive verdens hurtigste kvinde i et landkøretø­j. Nu, omkring et år efter tragedien, modtager hun den haeder, som hun har fortjent. Jessi er nemlig officielt blevet optaget i Guinness’ rekordbog, som verdens hurtigste kvinde med en registrere­t hastighed på 841,3 km/t, der blev målt under det fatale rekordfors­øg.

STJÅLNE LUKSUSBILE­R

Flere stjålne luksusbile­r er blevet beslaglagt, efter en koordinere­t indsats mellem italiensk og canadisk politi. Til sammen har de canadiske og italienske myndighede­r beslaglagt 40 stjålne luksusbile­r, der efter sigende var tiltaenkt videresalg til kunder i Tyrkiet og Libyen. Blandt de stjålne biler var en BMW M6 Cabriolet og flere store SUV’ER. De bliver nu solgt på auktion, hvor købere kan byde på dem. Der er nemlig blevet udbetalt forsikring­spenge til de ejere, der har fået stjålet bilerne.

 ??  ?? Hvis du er interesser­et i bilen, så står den til salg i Miami og kan blive din for 32.500 dollars, som omregnet svarer til ca. 216.000 kr.
Hvis du er interesser­et i bilen, så står den til salg i Miami og kan blive din for 32.500 dollars, som omregnet svarer til ca. 216.000 kr.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark