Bil Magasinet (Denmark)

Nyheder SPRITNY C4

En af Citroëns mest solgte biler er blevet praesenter­et i sin nye form. C4 bryder ud som velproport­ioneret crossover frem for den tidligere tilvaerels­e som konvention­el hatchback. Den lanceres også som 100 pct. elektrisk kaldet ë-c4.

- Tekst Mathias Brandt Foto PR

Citroën har vist den helt nye C4, som også kommer i en elektrisk variant.

Citroën har altid gået sine egne veje, når det kommer til design. Gennem tiden har det resulteret i heldige og mindre heldige kreationer, men ud fra billederne tyder det på, at franskmaen­dene har ramt noget denne gang. Lad os håbe, at den falder i danskernes smag, fordi C4 er en af de vigtigste modeller i Citroën’s modelprogr­am. Mon ikke den kommer til at gå rent ind hos andre end de frankofile Citroën-fans? Ud fra billederne tyder det på, at designet er blødt lidt op og laener sig mere mod nogle af de tyske konkurrent­er, som historisk set altid har vaeret en dansker-favoritter. Franskmaen­dene er fortsat hemmelighe­dsfulde omkring de praecise detaljer om den nye C4. Men de har løftet sløret for en stribe vaesentlig­e detaljer. Når den bliver lanceret, får man mulighed for at vaelge den nye C4 med enten benzin- eller dieselmoto­r eller som en 100 pct. elbil.

Skal den vaere udstyret med benzinmoto­r, fås den med enten 110 hk, 130 hk eller 155 hk, mens dieselmoto­ren har en effekt på 110 eller 130 hk. Gearkassen er enten en 6-trins manuel eller 8-trins automatgea­rkasse.

Elvariante­n får navnet ë-c4, og den kommer til at blive en vigtig model for Citroën, som også gerne vil ind på elbilsmark­edet, hvor konkurrenc­en er hård. Citroën har allerede gode erfaringer med at producere elbiler, og den nye ë-c4 bliver den femte elektriske bil fra de stolte franskmaen­d. Elmotoren kommer til at yde 136 hk, og bilen vil have en raekkevidd­e på 350 km ifølge WLTP.

Komforten er som altid i højsaedet, og det aendrer sig ikke i den nye generation af Citroën C4. Bilen vil blive udstyret med en undervogn, som har et staerkt fokus på komfort, og kabinen vil også vaere rettet mod komfort snarere end sport – praecis som Citroën altid har gjort det.

 ??  ?? C4 har altid vaeret kendt som en almindelig hatchback, men nu har den fået plastikska­erme langs hjulkasser­ne og er blevet haevet. Individuel Bestiller du den nye Citroën C4, kan du vaelge mellem 35 forskellig­e farvekombi­nationer. Kapacitet ë-c4 kommer med et 50 kwh stort batteri. Det leverer en opgivet raekkevidd­e på 350 km. Elmotoren Der sidder én elmotor i ë-c4, og den yder 136 hk og har et drejningsm­oment på 260 Nm. Batteriet Køber du ë-c4, får du garanti på batteriet i op til otte år eller 160.000 km. Højden Selvom den ser højere ud, er den kun blevet tre cm højere i forhold til den gamle.
C4 har altid vaeret kendt som en almindelig hatchback, men nu har den fået plastikska­erme langs hjulkasser­ne og er blevet haevet. Individuel Bestiller du den nye Citroën C4, kan du vaelge mellem 35 forskellig­e farvekombi­nationer. Kapacitet ë-c4 kommer med et 50 kwh stort batteri. Det leverer en opgivet raekkevidd­e på 350 km. Elmotoren Der sidder én elmotor i ë-c4, og den yder 136 hk og har et drejningsm­oment på 260 Nm. Batteriet Køber du ë-c4, får du garanti på batteriet i op til otte år eller 160.000 km. Højden Selvom den ser højere ud, er den kun blevet tre cm højere i forhold til den gamle.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark