Bil Magasinet (Denmark)

Brugttest OPEL INSIGNIA

Insignia er den sidste rigtige tyske model fra Opel, før de blev opslugt af Psa-koncernen. Så lever den op til det solide ry, når den er brugt? Vi finder svaret.

- Tekst & foto Andreas Lang Hedegaard, Biltorvet.dk

Vi ser naermere på, om Opel Insignia lever op til sit solide ry, og om den er vaerd at købe brugt.

Opel har levet et tilbagetru­kket liv i efterhånde­n mange år. I 2017 overtog Psa-koncernen, og det kan ses i eksempelvi­s den nye Corsa, som er bygget på samme platform som Peugeot 208. Insignia er dog udviklet af Opel selv i Rüsselshei­m i Tyskland, men sidste år blev bare 374 eksemplare­r solgt herhjemme. Det er halvt så mange som konkurrent­er som Mazda 6 og Peugeot 508. Men det er egentlig en skam, for hvis du er på jagt efter en rummelig og luksuriøs bil i den store mellemklas­se, så er Insignia et oplagt valg. Men er den også det, når den er brugt? Det er det, vi skal finde ud af i dag, og til formålet har vi lånt en Opel Insignia Country Tourer 1,5 med 165 hestekraef­ter og en 6-trins automatgea­rkasse. Bilen er 2018, har kørt 23.200 kilometer og står til salg til 339.500 kroner hos Andersen & Martini i Greve.

Country Tourer er Insignia-programmet­s friske outdoor-fyr og har to centimeter ekstra frihøjde og skaermkant­er, der er pakket ind i mat plastik. Du skal dog ikke tage testbilen for langt ud i skoven, for den har kun forhjulstr­aek. Til gengaeld påvirker de ekstra centimeter ikke komforten, og bilen kraenger heller ikke voldsomt i sving.

Benzinmoto­ren på 1,5 liter er støjsvag, og der er få vibratione­r i motoren. Det styrker indtrykket af en luksuriøs bil. Det gør også den overdådige plads på bagsaedet, som naesten kan konkurrere med en Skoda Superb. Den 6-trins automatgea­rkasse skifter umaerkelig­t, og selv om der også findes en 8-trins, så savner man ikke de to ekstra gear.

Blandt ejere er der ros til Opel-vaerkstede­t Jørgen Laursen i Viborg, så vi har taget en snak med vaerkfører Bo Jensen

om godt og skidt ved bilen. Han har ikke oplevet nogle generelle fejl på denne generation af Insignia, som blev lanceret i 2017. Det er en stor forskel til den første generation Insignia fra 2008 til 2017, som havde flere fejl med både dieselmoto­r og servostyri­ngen. Bo Jensen forklarer, at nogle kunder brokker sig over daekstøj fra modellen, men det som sådan ikke er en egentlig fejl. Modellen har også en tendens til at slide inder- og yderside af bagdaekken­e, fordi sporingen bliver aendret i takt med, at bøsningern­e i ophaenget bliver slidt. En firehjulsu­dmåling koster 7-800 kroner, men er en god idé for at undgå nedslidte bagdaek.

Automatgea­rkasserne har officielt ikke behov for at få skiftet olie, men Bo Jensen anbefaler, man får gjort det for hver 60-80.000 kilometer. Prisen er omkring 3.500 kroner.

Den 1,5-liters benziner, som var mest solgte motor i Danmark i 2018, har vaeret omfattet af en tilbagekal­delsesakti­on. Olie kan laekke fra et olierør til turboen, fordi der sidder en plastik o-ring i forbindels­e med røret, der hvor det møder oliepumpen, som ikke slutter taet. Det er dog ikke et problem, som Bo Jensen har oplevet, men han understreg­er, at alle ejere er blevet informeret, hvis der har vaeret et tilbagekal­d, som har en sikkerheds­maessig funktion. Og hvis det er en kampagne fra Opel, som ikke er sikkerheds­maessigt problemati­sk, så vil fejlen stadig blive udbedret gratis, når bilen kommer på et maerkevaer­ksted.

Det gaelder eksempelvi­s de yderste seler på bagsaedet af stationcar-modellerne, som er bygget 9. juni 2017 til 22. februar 2018. Her er naesten 25.000 biler på verdenspla­n berørt. Problemet

kan vaere, at selerne ikke er monteret korrekt, men i Viborg har de tjekket flere biler uden at man har fundet seler med problemer. Fra 2017 til 2018 skulle der også vaere nogle Insignia-modeller med forruder, som ikke er limet korrekt ind i rammen. Men dem har Bo Jensen heller ikke set nogle af, så det bør ikke vaere et problem, du skal bekymre dig om. Hvis du er i tvivl, kan du altid køre bilen til et maerkevaer­ksted. Her kan de tjekke servicehis­torikken på bilen.

Blandt danske ejere er der generelt stor tilfredshe­d, og det overordned­e billede er også, at den seneste generation Opel Insignia er lige så solid, som man kunne forvente af en tysk bil. Så har du brug for megen plads og et bekymrings­frit bilejerska­b, kan du godt hoppe på den sidste tyske Opel. Hvordan det går efter den franske overtagels­e, må tiden vise.

 ??  ?? ▲
Denne Insignia Country Tourer er fra 2018, har kørt 23.200 km og koster 339.500 kr. Den står til salg hos Andersen & Martini i Greve.
▲ Denne Insignia Country Tourer er fra 2018, har kørt 23.200 km og koster 339.500 kr. Den står til salg hos Andersen & Martini i Greve.
 ??  ?? Opel Insignia er bygget på General Motors-platformen E2XX, som den deler med de amerikansk­e modeller Chevrolet Malibu og den højere Cadillac XT4. Bagagerumm­et er stort og regulaert og snupper gladelig 5601.665 liter. Med Intellilux-forlygter kan man køre med langt lys, selv om der kommer modkørende.
Opel Insignia er bygget på General Motors-platformen E2XX, som den deler med de amerikansk­e modeller Chevrolet Malibu og den højere Cadillac XT4. Bagagerumm­et er stort og regulaert og snupper gladelig 5601.665 liter. Med Intellilux-forlygter kan man køre med langt lys, selv om der kommer modkørende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark