Bil Magasinet (Denmark)

Vores biler MIKKELS NYE BIL

- Tekst Mikkel Thomsager foto A. Hansen

Chefredakt­øren, Mikkel Thomsager, har vaeret ude at købe ny bil. Og journalist Mathias Brandt har fået finjustere­t sin BMW Z3 Coupé.

Den blev ved med at trykke et sted, hvor det gjorde godt: Annoncen for den røde, godt slidte Mazda B2200 pickup fra 1989 endte som fast adresse i min browser. Efter nogle uger kørte jeg til Slagelse for at se på den ikke-registrere­de japanske arbejdsbil. Den så ud, som jeg troede, og jeg sendte saelgeren Brian et bud pr. SMS.

20.000 kr. var mindre, end han forlangte, men til min overraskel­se acceptered­e han. Først da jeg hentede min nye ladvogn, spottede jeg rusthuller­ne i ladet gennem adskillige lag støv og møg. Men bilen kørte fint. Nu var den min, og der skulle nummerplad­er på.

Er du nået hertil i denne artikel, er jeg sikker på, at du nu sidder med et kaempe spørgsmål: Hvad har han gang i? Hvor i hele verden findes kaerlighed­en, entusiasme­n, fornuften eller hvad som helst i en 31 år gammel, slidt, japansk pickup, som for laengst burde vaere rustet vaek, uden at nogen ville aergre sig over det?

Svaret findes i en kombinatio­n af historie, selektiv hukommelse og romantik: Jeg har altid vaere fascineret af pickup’er. Det er tanken om at kunne transporte­re hvad som helst når som helst og sidde bag rattet af en arbejdshes­t, som ikke smykker sig med fine manerer. Sådan var gamle, rå 4Wd’ere, der siden blev til byfine SUV’ER. Der er noget uspoleret autentisk over at køre pickup, hvilket understreg­es af, at det i dag er umuligt eller tosset dyrt for private. Afgifter og begraensni­nger sikrer, at ladbiler køres af momsregist­rerede erhvervsdr­ivende.

Jeg skal indrømme, at min pickup-drøm helt sikkert også omfattede en V8-motor, som formentlig sad i en amerikansk bil, men den helt originale, slidte men uspolerede Mazda B2200 med 83.000 km på taelleren kan noget på trods af sin 4-cylindrede dieselmoto­r uden turbo.

Bilen var indkaldt til syn, da Brian købte den i efteråret 2019, og han stødte formentlig på de samme problemer med at syne bilen, som var årsagen til, at dens første og hidtil eneste ejer – en landmand fra Sunds – solgte den.

Papirer og nøglevedha­eng vidner om, at landmanden købte bilen hos den autorisere­de Mazda-forhandler i Lind ved Herning d. 16. august 1989. Siden synes den benyttet sporadisk og formentlig primaert på landmanden­s ejendom, for mens baenkefors­aedet er slidt i førersiden, er det naermest ubrugt i passagersi­den, og sikkerheds­selerne synes ubrugte i begge sider.

Mit før-købs-tjek af bilen forsikrede mig om, at rammen på baghjulstr­aekkeren var i orden og godt indsmurt i et olieproduk­t.

Gode Mazda-folk sendte mig til Englerup Auto på Midtsjaell­and, hvor Preben Larsen er specialist i aeldre Mazda’er. Han bekraefted­e min konstateri­ng, men ledte forgaeves efter førerhuset­s bageste ophaeng. De var rustet vaek. Hertil kom et par andre nødvendige reparation­er plus kilerem og service. Alt i alt løb det op i godt 10.000 kr., inden Preben kunne saette de gule nummerplad­er på.

Nu står arbejdshes­ten klar til at blive brugt, og det skal den blive. Efter tre somre med Ferrari 360 Spider er jeg klar til arbejdssom­mer.

 ??  ?? Der er betalt moms af bilen, men da papegøjepl­ader først blev genintrodu­ceret i 2009, kører Mazda’en på gule nummerplad­er.
Der er betalt moms af bilen, men da papegøjepl­ader først blev genintrodu­ceret i 2009, kører Mazda’en på gule nummerplad­er.
 ??  ?? En helt simpel bilnøgle, der virker til taending, døre og tankdaekse­l.
En helt simpel bilnøgle, der virker til taending, døre og tankdaekse­l.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark