Bil Magasinet (Denmark)

VOLVO XC40

- Tekst & foto Søren Juul

At vaelge topmodelle­n med den kraftige motor kan godt kombineres med en vis dosis miljøaktiv­isme. Volvo XC40 T5 Recharge har for eksempel 262 hk, der leveres af et samarbejde mellem en 1,5-liters 3-cylindret benzinmoto­r med turbo og kompressor – og en 82 hk elmotor, som får el fra et batteri, du kan lade op hjemmefra på cirka tre timer. Det gør det muligt at køre 35 km på el alene, men batteriet tappes aldrig mere, end du altid er garanteret et solidt skub i ryggen, når du vader på speederen.

Nul til 100 km/t på 7,3 sek. føles kvikt i den kompakte SUV, der traeder solidt på badevaegte­n med 1,8 ton.

Den er behageligt selskab og vandt da også en duel mod en DS 7 Crossback E-tense i forrige nummer i storbyen. Her tester vi den med samme drivline, men med sporty R-design-udstyr i stedet for det mere noble Inscriptio­n-udstyr. Prisen er den samme, men testbilen ligner en hurtigere topmodel med udvendige detaljer i sort højglans i stedet for krom. Den er iført en tomme større 20" alufaelge med sportsligt Pirelli Zero-gummi. Den ligner en adraet SUV, der tigger om at komme ud på en snoet landevej. I praksis virker det som om, den gerne vil hurtigt hjem, hvis tempoet skrues i vejret.

Med til R-design følger en mere fast undervogn, som sammen med testbilens større faelge koster på komforten. Elmotoren hjaelper med at rulle el tilbage på batteriet, når du slipper speederen eller bremser let, men giver ikke megen føling med hvor taet, du er på at ABS’E, når du bremser til. Det sker et par gange, da vi skal tage dette foto, hvorfor vi med det samme tillaegger os en mere afslappet kørestil.

Den lille luksus-suv ser bedst ud i sportstøj og giver meget Volvo for pengene, når du tager den som opladnings­hybrid.

 ??  ?? ▲ Testbilen er en XC40 T5 Twin Engine. På prislisten hedder den i dag XC40 T5 Recharge.
▲ Testbilen er en XC40 T5 Twin Engine. På prislisten hedder den i dag XC40 T5 Recharge.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark