Bil Magasinet (Denmark)

MERCEDESBE­NZ C 400 T

En underspill­et rejselimou­sine med benzinover­skud til det meste er ved at blive overhalet af hybridvari­anter. Men den kan stadig noget.

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

I 2017 reintroduc­erede Mercedes-benz den 6-cylindrede raekkemoto­r. Den fås blandt andet i E-klasse, CLS og S-klasse, mens de 6-cylindrede varianter af C-klassen fortsat benytter den gamle V6-motor.

Det behøver C-klassen dog ikke skamme sig over. 3-liters varianten af Mercedes’ seneste V6-motor blev introducer­et i 2014, så i motorforst­and er den langt fra pensionsmo­den, og når sandheden skal frem, er forskellen på de to motortyper naermest ikke til at maerke. Saetter man foden på speederen i en C 400 med 333 hk med V6-motor, får man praecis den samme oplevelse af effekt, som i raekkemoto­ren.

Selv om testbilen står med ekstraudst­yr for 408.000 kr., fremstår den med underspill­et elegance. 19” Amg-faelge til 17.416 kr. antyder, at denne Mercedes stationcar har mere spiritus i flasken, end etiketten antyder, og det har den. 333 hk giver praestatio­ner i en region, som for bare 10-20 år siden var reserveret til sportsvogn­e.

Listen over standardud­styr omfatter dog også kørestilsv­aelger, 9-trins konvention­elt automatgea­r og avancerede forstole med mange indstillin­gsmulighed­er. Tilføjer man ekstra lydisolere­de ruder til 2.788 kr. og luftaffjed­ring til 32.506 kr. har man en rejsemaski­ne med potentiale til at forcere Europa på en nat. Det er en underspill­et langtursli­mousine af den type, som kun premium-maerkerne markedsfør­te ind til for få år siden. I dag har også Mercedes flyttet al sin opmaerksom­hed mod hybrid og elektrific­ering, og det er de ikke ene om.

En del af forklaring­en på den udvikling kan måske laeses i braendstof­forbruget. Officielt er C 400 T opgivet til et snitforbru­g på 11,4 km/l ifølge Wltp-normen. Vort uvidenskab­elig testgennem­snit røg under 10 km/l.

På ét område krakelerer billedet – og faktisk er det i motorafdel­ingen. Hvis motoren presse bare en smule, bliver den forholdsvi­s højlydt. Tonen er fin og V6-agtig, men i forhold til udtryk og ekstraudst­yr virker det som et mismatch.

En anden udfordring er prisen. En startpris på knap 850.000 kr. kan måske retfaerdig­gøres, ikke mindst hvis den deles op i mere spisevenli­ge leasingbid­der, men med ekstraudst­yr for mere end 400.000 kr. er der risiko for at blive ruineret, uanset hvor underspill­et C 400 T måtte vaere.

 ??  ?? Den sorte Mercedes C-klasse har ekstraudst­yr for 408.000 kr. oveni bilens pris på 843.098 kr.
Den sorte Mercedes C-klasse har ekstraudst­yr for 408.000 kr. oveni bilens pris på 843.098 kr.
 ??  ?? ▲ C-klasse fås med digitale instrument­er, men i det gamle hus og dermed i det gamle design.
▲ C-klasse fås med digitale instrument­er, men i det gamle hus og dermed i det gamle design.
 ??  ?? ▶ V6-motoren er kun 10 år gammel men allerede overhalet af nye motorer i Mercedes-programmet.
▶ V6-motoren er kun 10 år gammel men allerede overhalet af nye motorer i Mercedes-programmet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark