Bil Magasinet (Denmark)

KIA E-SOUL

- Tekst Steen Bachmann Foto Søren Juul

Efter at have kørt den røde e-soul på billedet til Årets Bil i Danmark 2020-kåringen i Silkeborg sidste efterår kom kollega Juul tilbage med et smørret grin og konstatere­de, at den kørte som en gaffeltruc­k på speed. Dén karakteris­tik er ikke helt ved siden af.

Kia e-soul har drivline, stort batteri og hurtige opladnings­muligheder fra Kia e-niro, og en fin pris, lang garanti og god plads. Den er høj og langt mere funky designet end e-niro, og i modsaetnin­g til mange andre elbiler behøver du ikke vente halve eller hele år på at få den leveret. Den topudstyre­de Advance har afsindigt meget udstyr (og mange knapper!), så teknik-freaks føler sig hjemme.

Her er alt i moderne sikkerheds-, assistent- og komfortuds­tyr, og den adaptive fartpilot fungerer udmaerket bortset fra at holde en vel lang afstand til bilen foran på motorvejen, selv om man kører med den taetteste afstand ud af fem trin. Det irriterer, fordi der altid er en idiot, der møver sig ind, specielt når man kører over 110 km/t.

Der er dog ingen grund til at haenge bag en bus i inderspore­t sammen med de andre semi-billige elbiler. Med det store 64 kwh batteri er den officielle raekkevidd­e 452 km, hvilket normalt er i en klasse, der er forbeholdt Tesla. 350 km kan bilen sagtens klare på en opladning, selv om du følger den øvrige trafik på motorvejen, og det betyder, at man ikke skaenker raekkevidd­en en tanke, så laenge man har sin egen lader.

Ladehastig­heden er op til 80 kw, hvilket er flot og giver korte ladepauser, hvis du absolut vil på langtur.

Man sidder opret i en firkantet bil, der er både hårdt og blødt affjedret, og som nogle ganges synes at have svaert ved at få alle sine 204 hk ned i asfalten. Det er naesten overkill med så mange kraefter på forhjulene.

 ??  ?? ▲ Den eldrevne postbil er saerdeles kvik på de første meter. Den røde metallak koster 6.999 kr.
▲ Den eldrevne postbil er saerdeles kvik på de første meter. Den røde metallak koster 6.999 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark