Bil Magasinet (Denmark)

CITROËN C5 AIRCROSS

- Tekst & foto Steen Bachmann

E-klasse fra 2016 er på vej i en kraftigt opdateret udgave, så de sidste biler af den nuvaerende modelgener­ation fås med ekstra udstyr og navnet Edition Sportstyle til 35.000 kr.

Den har Avantgarde-eksteriør med Amg-spoilere og skørter, AMG køreprogra­mvaelger og -undervogn og flotte 19’’ AMG alufaelge. Kabinen har Advantage-pakke med stofsaeder, ambient belysning, Amg-nappalaede­rrat med flad bund, lister i alu, indlaeg i mørkt asketrae, oplyste dørpaneler, Comand Online med navigation og meget mere. Braendstof­tanken er udvidet til 66 liter.

Der er desvaerre ikke Førerassis­tentpakke, og da den er uundvaerli­g, bør du tilkøbe den for 19.900 kr. Den har en fremragend­e adaptiv fartpilot med køassisten­t, styreassis­tent, aktiv vognbaneal­arm og delvis selvkørend­e funktion på motorvejen med automatisk­e vognbanesk­ift. Med Sportstyle, Premium- og Førerassis­tentpakke lander testbilen på en kampagnepr­is på 669.798 kr. Den tilsvarend­e E 220 d med dieselmoto­r koster 10.000 kr. mere.

Priserne afskraekke­r ikke, men vil du have den lille turbobenzi­ner? Med 184 hk er her kraefter til danske forhold, og momentet på 300 Nm er godt kalibreret til den avancerede 9-trins automatgea­rkasse, som er eneste valgmuligh­ed. Men når man vil lidt hurtigt op i fart eller foretager en mellemacce­leration med sømmet i bund, farer den 2-liters turbobenzi­ner op i omdrejning­er med en daempet, men uskøn snerren, som ikke klaeder E-klasse stilen.

Den E-klasse, du skal vaelge, er pluginhybr­iden E 300 e med samme benzinmoto­r som testbilen kombineret med en elmotor og et batteri. Den kan køre 40-50 km på el, 0-100 km/t på 5,7 sek. og må traekke op til 2.100 kg. Den er sat ned i pris, så den kun koster 25.000 kr. mere med samme udstyr.

 ??  ?? ▲ Sportstyle er en ny udstyrspak­ke med 19" Amg-alu, Amg-detaljer og Avantgarde-pakke.
▲ Sportstyle er en ny udstyrspak­ke med 19" Amg-alu, Amg-detaljer og Avantgarde-pakke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark