Bil Magasinet (Denmark)

BMW X2

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

For aegte Bmw-fans var overgangen fra bag- til forhjulstr­aek en skandale. BMW har tidligere markedsfør­t sig under sloganet “Hvis du vil have forhjulstr­aek, så bak”, så det lignede et udspekuler­et selvmord, da BMW i 2014 praesenter­ede sin første forhjulstr­aekker i form af Mpv-udgaven af BMW 2-serie.

Det var tydeligt, at BMW fra starten var saerdeles opmaerksom­me på det voldsomme, tekniske retningssk­ift, og fra første model har de forhjulstr­ukne Bmw-modeller ikke bare vaeret nogle af de absolut mest velkørende forhjulstr­aekkere. Kabines udtryk, indretning og finish har også vaeret et niveau over de baghjulstr­ukne Bmw-modeller, som de nye forhjulstr­aekkere afløser.

X2-modellen har ikke en forgaenger. Det er en ny Suv-model, der presser sig ind mellem X1 og X3, men bygget på basis af en X1, og altså dermed med for- eller firehjulst­raek. Forskellen er udfordrend­e design og en opgraderin­g af standardud­styr, som i nogen grad retfaerdig­gøre en merpris på ca. 20.000 kr. for en model, som reelt er mindre praktisk end X1.

Altså mere design for pengene, og havde jeg dem, er jeg helt med på den. Den ser godt ud, og det mere muskuløse udtryk med detaljer i M-sport versionen underbygge­s af de fremragend­e køreegensk­aber. Det er en køreglad bil, som man gerne tager den lange vej hjem i.

Men havde jeg valget, ville jeg ikke gå efter dieselvari­anten. Med 150 hk har den ganske vist et fint kraftovers­kud og god braendstof­økonomi, om end testforbru­get lå et stykke under det opgivne, men når bilen startes, giver den nogle voldsomme ryk i karrosseri­et. Og da start/stop-system selvfølgel­ig er standard, starter bilen mange gang på en tur gennem byen. De hårde starter er en aergerlig kikser i en ellers fremragend­e BMW.

 ??  ?? Et afgangsrør i hver side er med til at give X2 sit sporty udtryk, og den har teknikken til det. ▼
Et afgangsrør i hver side er med til at give X2 sit sporty udtryk, og den har teknikken til det. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark