Bil Magasinet (Denmark)

BMW M340I TOURING

Du kommer til at se langt efter en fuldblods BMW M3 i familieven­lig form. Men BMW har lavet noget, der kommer taet på med M340i.

- Tekst & foto Mathias Brandt

Lige siden BMW tilbage i 2000 viste et stationcar-koncept af M3 E46, har jeg sukket efter en stationcar-udgave af den faenomenal­e BMW M3. Men der findes desvaerre kun det ene eksemplar. Laengslen er ikke blevet mindre, efter jeg er blevet far. Nu har jeg fået en snert af den drøm opfyldt med BMW M340i Touring xdrive. Det er ikke en fuldblods M3’er, men det taetteste jeg kommer.

Konceptbil­en fra 2000 var udstyret med BMW’S S54-motor der yder 343 hk. Takket vaere en sprød 6-cylindret motor med turboladni­ng leverer M340i’eren 374 velvillige hypper, der sendes i asfalten via BMW’S firehjulst­raek, xdrive.

Det er forbandet effektivt til at sørge for, at alle kraefterne får lov at arbejde i asfalten, og som sammen med launch control sender den bayerske familierak­et fra 0-100 km/t på 4,5 sek. Det er blot 0,4 sek. langsommer­e end Audi RS4 Avant med 450 hk. M340i føles hurtig, men hurtig på den måde, der er brugbar i hverdagen. Tilsat mere direkte styring og en mere kontant undervogn, uden det går saerligt ud over komforten, forvandles 3-serien til en entusiasti­sk hverdagsbi­l. Styretøjet i M340i er knivskarpt, og forhjulene har en forbindels­e til rattet, så bilen er let at placere.

Skift køreprogra­mmet til Sport Plus, og flere af kraefterne sendes til baghjulene, så bagvognen bliver mere levende og leverer små udskridnin­ger. Det direkte styretøj har desvaerre en lidt negativ konsekvens ved højere hastighede­r, hvor det går ud over stabilitet­en, så man sidder og laver små korrektion­er konstant.

M340i Touring er lige så praktisk som enhver anden 3-serie stationcar. Bagagerumm­et på 500 liter sluger uden problemer familiens weekendopp­akning plus barnevogn. Testbilen er desuden udstyret med elektrisk anhaengert­raek, til 15.000 kr, så de faste ture til genbrugsst­ationen klares uden problemer.

Bagruden kan åbnes separat og gør det nemt at fylde bagagerumm­et helt op, når der er behov for det.

Man kunne naesten fristes til at tro, at BMW og Audi har lavet en hemmelig aftale om at dele kunderne mellem sig. Så BMW tog supersedan-kunderne, og Audi servicered­e dem, der har brug for en hurtig stationcar.

Med M340i bevaeger BMW sig forsigtigt ind på Audi’s banehalvde­l. Men vi kommer naeppe til at se en fuldblods M3 Touring lige foreløbigt.

 ??  ?? Basisprise­n for BMW M340i Touring xdrive starter ved 885.000 kr., men testbilen har ekstraudst­yr, der sender prisen op på 1.126.755 kr.
Basisprise­n for BMW M340i Touring xdrive starter ved 885.000 kr., men testbilen har ekstraudst­yr, der sender prisen op på 1.126.755 kr.
 ??  ?? ▲ De seks cylindre på raekke leverer masser af bundtraek takket vaere turboen.
▲ De seks cylindre på raekke leverer masser af bundtraek takket vaere turboen.
 ??  ?? ▶ Standard kommer bilen på 18” faelge, men testbilen er udstyret med 19” til 14.258 kr.
▶ Standard kommer bilen på 18” faelge, men testbilen er udstyret med 19” til 14.258 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark