Bil Magasinet (Denmark)

Arvtageren

28 år efter Mclaren F1 blev lanceret i 1992, er manden bag den klar med en afløser. Denne gang praesenter­er designeren, Gordon Murray, bilen under eget navn, og dermed – angiveligt – helt uden kedelige komprosmis­ser.

- Tekst Mikkel Thomsager Foto GMA

Manden bag en a verdens mest legendaris­ke sportsvogn­e Mclaren F1 fra 1992, Gordon Murray, har praesenter­et det, der reelt er efterfølge­ren. Og denne gang står han 100 pct. selv inde for raceren, som han både udvikler, producerer og saelger under egent navn: Gordon Murray Automotive, forkortet GMA. T50 hedder modellen, som også refererer til Gordon Murrays meritter – idet at han har vaere bildesigne­r i 50 år og designet 50 biler.

GMA T50 er en rendyrket sportsvogn, der er 100 pct. fokuseret på piloten, som sidder midt i den tre-saedede bil, praecis som i Mclaren F1. Alle funktioner, designs og indretning­er har til formål at sikre chaufføren den perfekte køreopleve­lse under alle forhold. Det gaelder også landevej. Gordon Murray laegger vaegt på, at GMA T50 også er en gadebil, med komfort og praktisk vaerdi, herunder 286 liter bagageplad­s.

Det er dog først og fremmest de dynamiske kvaliteter, der skal retfaerdig­gøre prisen på en T50, der starter ved 19,5 millioner kr. uden afgifter. Den har størrelse som en Porsche Cayman, nøjes med 19” hjul, og V12-motoren uden turbo, som er nyudviklet fra ende til anden, har “kun” med 663 hk. Alt har til formål at optimere køreopleve­lsen, forsikrer producente­n, hvilket angiveligt også er årsagen til, at motoren er forbundet til baghjulene via en 6-trins manuel gearkasse.

Karrosseri­et eller monocoque’ener er udført helt i kulfiber, og alle andre steder er der brugt materialer, som holder vaegten så lav som muligt. Egenvaegte­n er på bare 986 kg.

Visuelt har T50 en vis lighed med Mclaren F1 ikke mindst forfra. Bagfra domineres udtrykket af en jet-lignende ventilator, der bidrager til bilens avancerede aerodynami­k ved at suge luft ud under bilen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark