Bil Magasinet (Denmark)

Sådan måles plugin-hybrid

-

Jeg laeser jeres blad hver måned, og har derfor et spørgsmål til redaktione­n. Hvordan er det egentlig, man måler forbruget på en plugin-hybrid, da det vel ikke er uvaesentli­gt om batteriet er opladt eller ej?

Godt spørgsmål. Vi har kogt svaret ned til dette: Man lader helt op. Og så kører man afsted, indtil bilen ikke kan køre eldrift mere. Derefter fortsaette­r man 25 km, hvor batteriet er taet på tomt, men hvor bilen stadig kører som en Toyota-hybrid – det vil sige, at motoren kører det meste af tiden, men når man går lidt ned i hastighed eller holder stille, går motoren ud.

Man kører efter hastigheds­profilen fra Wltp-normen lidt hårdere end den gamle Nedc-norm – så meget hårdere/hurtigere, at forbruget i snit er 21 pct. ringere ved afprøvning­en.

Når man har kørt de X km på el + 25 km, opgør man benzinforb­ruget, og så deles det ud på de kørte km. Elforbruge­t (hvor meget der skal lades op igen) bliver også opgjort, men det bliver blot brugt til at vise elforbruge­t, når man kører elektrisk.

Journalist, Steen Bachmann

 ??  ?? Hvordan måler man egentlig forbruget på en plugin-hybrid, spørger en laeser af magasinet? Ja, svaret er ikke så simpelt endda.
Hvordan måler man egentlig forbruget på en plugin-hybrid, spørger en laeser af magasinet? Ja, svaret er ikke så simpelt endda.
 ??  ?? I sidste nummer af Bil Magasinet brugte vi meget krudt på Handling Day, hvor 911 var med.
I sidste nummer af Bil Magasinet brugte vi meget krudt på Handling Day, hvor 911 var med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark