Bil Magasinet (Denmark)

DET GLA’E VANVID MERCEDES-AMG GLA 45 4MATIC+

For ottende gang har Mercedes skabt en ny model med stumper fra A-klassen. Denne gang en højbenet SUV, der kan fås med verdens staerkeste 4-cylindrede turbomotor. Det er slet ikke så tosset en idé.

-

Endelig står vi overfor bilen, der blev praesenter­et allerede i marts som det seneste moderigtig­e miks af delene fra Mercedes A-klasse. GLA er en kompakt SUV, der nu gør en hatchback, en sedan, en familiebil med seniortaek­ke, en sporty 4-dørs coupé, en shooting brake og en 7-personers firskåren SUV selskab hos forhandler­ne.

Testbilen har kun fået udgangstil­ladelse i halvanden time, før en ny utålmodig journalist tripper for at komme bag rattet med perforeret laeder og mikrofiber. Corona har annulleret den saedvanlig­e presseprae­sentation i udlandet, hvor ingeniører saetter os grundigt ind i den nye teknik, og vi får lov at teste den. I dag står den på en powerpoint og en kop kaffe, før importøren stikker os en afsprittet nøgle og ønsker os god tur. Den går til vores lokale testrute, der snor sig som proptraekk­erkrøller gennem landskabet og egner sig til at straekke benene på en sjov bil.

Den sølvgrå bulderbass­e er klar på en hurtig eksaminati­on. Der lyder et arrigt vrael fra fire udstødning­srør, da verdens staerkeste 4-cylindrede motor sparkes i gang. Hardwaren er doneret af über-gti’en A 45 S, så det betyder

421 hk, der sendes til asfalten gennem AMG Performanc­e 4Matic+ med AMG Torque Control. På dansk betyder det et firehjulst­raek, der kan finfordele kraefterne til hvert baghjul efter behov og give maksimalt greb, når du accelerere­r ud af sving. Det eneste, den mangler, er køreprogra­mmet “Drift Mode”, der forvandler en A 45 S til en sidelaensk­ørende røgmaskine – men den slags løjer virker også skørt i en familiebil på høje fjedre.

På de første testkilome­tre laegger GLA 45 S sig i selen og stormer fremad på motorvejen, når den får lov. Nul til 100 km/t tager bare 4,3 sekunder og topfarten er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark