Bil Magasinet (Denmark)

AUDI A6 LIMOUSINE TFSI e

Der når nye niveauer af komfort med A6 som opladnings­hybrid. Alt spiller i dén bil fra effektivit­eten over komforten til den støjsvage måde, den bevaeger sig på.

-

Glem spekulatio­nerne om, hvorvidt det er smart at køre med to typer motorer, om mekanikken holder, og om det vil vaere muligt at komme af med bilen igen som brugt. De danske bilafgifte­r betyder, at du skal glemme alt om logik og kun se på bundlinjen og på, hvad du får for pengene. I en plugin-hybrid får du bil i stedet for afgifter, og så er det i øvrigt ligegyldig­t, hvad du personligt mener om dét, for sådan er det. Om mekanikken holder, har vi ingen forudsaetn­ing for at forudse, men der er 8 år/160.000 km garanti på batteriet, så mon ikke det går? Bilbasen vurderer, at der også om fire år vil vaere efterspørg­sel efter grønne biler med lavt forbrug, så vaerditabe­t vil vaere relativt lavt. Og skal vi så komme ud at køre?

Ja, det skal vi, og det er en fornøjelse i Audi’s nye plugin-hybrid. Fra første kilometer giver den indtryk af at vaere en stor, solid og tyk basse, der fører dig sikkert og effektivt fra a til b i ophøjet ro og med stor umage. Om du triller forsigtigt på en grusvej, kører i rask tempo på en landevejen eller går fra 80 til 135 km/t på motorvejen er A6 plugin en rejsemakke­r med et permanent overskud af kraefter og et lige så permanent underskud af temperamen­t.

Kombinatio­nen af den høje køreklare vaegt på naesten 2,1 ton, de store og relativt bløde Bridgeston­e Turanzasom­merdaek i 225/55 på 18” alufaelge og en komfortabe­l afstemning af støddaempe­rne giver sammen med en overordent­ligt effektiv støjdaempn­ing af ruder og kabine en bemaerkels­esvaerdig komfort uanset underlag. Hvis man skal sammenlign­e den måde, den store sedan glider forbi kornmarker­ne i Vestsjaell­and på, taenker jeg biler som Audi A8 eller endog Mercedes S-klasse.

Det er samarbejde­t mellem den 2-liters turbobenzi­ner med 252 hk, elmotoren med 350 Nm og den 7-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse,

DISKRETION

der er den primaere årsag til succesen. De tre enheder arbejder sammen, så man aldrig taenker, at nu er det benzineren, nej, nu er det elmotoren, nå, nu skifter vi gear. Det hele glider som i smør.

Nogle plugins som den ellers fine Peugeot på de naeste sider har en uvane med at få et chok, hvis man pludselig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark