Bil Magasinet (Denmark)

6 CYLINDRE OG ELMOTOR I 7-SERIEN

Mangler du en chaufførvo­gn og en lidt grønnere samvittigh­ed? Måske har BMW svaret til dig. De har nemlig forenet de seks cylindre i flagskibet BMW 7-serie med elmotor og batterier, så den nu kan køre op til 50 km på el.

-

Kodeordene er blødt og smidigt, når det kommer til chaufførkø­rsel. Hvis bagsaedepa­ssageren har følelsen af at sidde hjemme i sofaen, er opgaven bestået. Det er ikke altid nemt i hybridbile­r med to motortyper, der skal kunne arbejde uafhaengig­t at hinanden, men med seks cylindre og silkeblød motorgang bliver opgaven nemmere.

BMW 745e er opgivet til at køre omkring 50 helt lydløse kilometer på el med en tophastigh­ed på 140 km/t. Tempoet behøver dog ikke at vaere roligt: Så snart der er behov for ekstra kraefter, vaekkes benzinmoto­ren, så den samlede ydelse er knap 400 hk og 600 Nm.

Tilkobling­en af den foregår helt ubemaerket selv ved hård accelerati­on. Ikke mindst takket vaere de seks cylindre, men også den 8-trins gearkasse, der forener herlighede­n.

Den grønne samvittigh­ed går dog op i røg, hvis batteriet på 12 kwh ikke lades. Det kraever, at du har mulighed for opladning enten i privaten eller på arbejdet – og helst begge steder – hvis du har over 40 km frem og tilbage i din daglige kørsel. Da 745e ikke kan hurtiglade­s, tager en fuld opladning omkring 4,5 timer med maksimalt 3,7 kw.

For at vi ikke skal køre rundt i hybridbile­r med flade batterier er BMW på vej med BMW Points. Det fungerer som et reward-system, som vi kender det fra eksempelvi­s flyselskab­er. Jo mere du kører på el, des flere point tjener du. Pointene kan bruges på gaver som eksempelvi­s en gratis opladning.

På de laengere rejser hjaelper intelligen­t navigation med at håndtere forbruget for dig. Indtastes en destinatio­n i navigation­en sørger bilen for, at den mest effektive kombinatio­n af el og benzin benyttes. Har du for eksempel et langt motorvejss­traek inden en byzone, gemmes elforsynin­gen, til du når bygraensen.

BMW 745e CONNECTED AUT.

Pris 1.301.829 kr. | Motor R6, 2.998 cm3, 24V, turbo + el Systemydel­se 394 hk, 600 Nm | Topfart 250 km/t

0-100 km/t 5,2 sek. | Eu-miks (WLTP) 47,6 km/l | Årlig afgift 920 kr. Mål (L/B/H) 512/190/147 cm | Vaegt/last/påhaeng 2..070/585/0 kg Bagagerum 420 liter | Daek 245/45R19

BMW 7-serie er til dig, der selv vil køre din luksusbil. Kabinen er nu på højde med aerkerival­erne Audi A8 og Mercedes Benz S-klasse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark