Bil Magasinet (Denmark)

TILTALENDE EL-DEBUT FRA MAZDA

Maerkets første elbil deler drivline med charmebomb­en Honda e, men Mazda MX-30 har en mere folkelig pris. Den opleves som topmoderne og er proppet med udstyr, så kører du mest korte ture, er den absolut vaerd at se naermere på.

-

Mazda har anstrengt sig for at gøre sin første elbil så Mazda-agtig som muligt. Føreren skal have oplevelsen af at køre en Mazda – ikke en kønsløs elbil – og derfor føles de første kilometer gennem Københavns forstaeder som at køre en Mazda CX-30, hvor nogen har fjernet gearkasse og forbraendi­ngsmotor og erstattet dem med ét gear fremad.

Mazda MX-30 deler drivline med Honda e, men har intet til faelles i kabinen, der opleves som en moderne og digitalise­ret Mazda med en klaedelig enkelhed over designet. I modsaetnin­g til konkurrent­er som Honda og Renault kommer der kunstig motorlyd ud af højttalere­n, når man accelerere­r. Det skyldes et ønske om at give den rette Mazda-fornemmels­e, når man giver gas, men jeg forstår det ikke. Det er underligt, at det ikke kan slås fra, for resten af bilen er topmoderne og imponerer i betragtnin­g af prisen.

Med 145 hk og et konstant moment på 271 Nm er her masser af power og mulighed for kvikke accelerati­oner ved grønt lys.

En raekkevidd­e i blandet kørsel på 200 km lyder ikke af meget, men MX-30 kører videre på samme trend som Honda e, hvor man frivilligt monterer et batteri med begraenset kapacitet. Pointen er, at der ikke er nogen grund til at slaebe rundt på et tungt og dyrt batteri, hvis man alligevel kun kører korte ture og i byer. Fordelene er lav vaegt, dynamiske køreegensk­aber, lydløs og glidende kørsel, ingen lokale emissioner, billig drift og at det bliver meget nemmere at parkere en elbil i fremtidens byer end en fossilbil.

Ulempen er, at bilen ikke er egnet til lange ture, medmindre man accepterer at planlaegge med opladning undervejs.

Kan du leve med det, synes en pris på 253.000 kr. for en topudstyre­t, moderne elbil at vaere fair.

MAZDA MX-30 FIRST EDITION

Pris 253.000 kr. | Motor El, 35,5 kwh batteri

Ydelse 145 hk, 271 Nm | Topfart 140 km/t | 0-100 km/t 9,7 sek. Forbrug (WLTP) 190 Wh/km | Årlig afgift 660 kr. | Raekkevidd­e (WLTP) 200 km Mål (L/B/H) 440/180/156 cm | Vaegt/last/påhaeng 1.645/463/0 kg Bagagerum 366 liter | Daek 215/55R18

Spaendende nyhed til dem, der går efter en dynamisk og billig elbil og er ligeglade med, at den ikke kan køre til Gardasøen med 180 km/t.

 ??  ?? Den høje Mazda er en helt ny model med fire døre, stor bagklap, fem saeder, elmotor fortil og batteri i bunden. Den fås fra 240.000 kr.
Den høje Mazda er en helt ny model med fire døre, stor bagklap, fem saeder, elmotor fortil og batteri i bunden. Den fås fra 240.000 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark