Bil Magasinet (Denmark)

Vi gør holdt ved Orø-stenen, som lig-

-

vejen, hvor den også demonstrer­er god støjisoler­ing.

Det er samtidig en avanceret bil med teknik, der virker lige lovligt sensitiv. Bilen er udstyret med en førerassis­tent, som konstant er på nakken af chaufføren. Bag rattet kommandere­r den bestemt med alarmerend­e bippen, at man skal køre midt i vejbanen, blot man er centimeter ved siden af, eller lette foden på speederen, hvis der er en rundkørsel forude. Selve infotainme­ntsystemet vises grafik bag rattet på et 10,25” display bag rattet, såvel som på en 10” skaerm i midterkons­ollen. Det ser smart ud, men når ting som saedevarme og klimaanlae­g kraever flere, målrettede tryk på skaermen, drømmer du dig tilbage til gamle dage.

Resten af testbilen er indiskutab­elt tiltalende. Der er trådløs Apple Carplay, fire kopholdere foran, og midterkons­ollen byder på to USB-C stik foran, trådløs mobiloplad­ning og små aflaeggeru­m. Med fornem benplads på bagsaedet og et stort bagagerum virker Leon Sportstour­er som et godt bud på en komplet og moderne familiebil, som også er i stand til at vaere med på beatet og spare: I ubemaerket­hed kører motoren på to cylindre, når den ikke stresses. ger ved øens måske eneste sving. Jeg har en date med Kia Ceed SW, der som praktisk stationcar har familien i højsaedet. Bagagerumm­et er med 620 liter det største i dagens test. Løfter du på gulvet, åbenbarer der sig hele seks smårum, der gør det nemt at opbevare ting som aftageligt traek, handsker, traeningst­øj. Der er også en subwoofer og en højttaler i bagagerumm­et, for testbilen er med Gt-line udstyr, der bør få en hverdagspl­aget familiefar i godt humør. 17” alufaelge, dobbelte afgangsrør, sidespejle i sort højglans og meget mere strammer designet op udvendigt.

I kabinen tager du plads bag hvad

Kia kalder et D-formet rat i en tradionel kabine. Rattet er godt at holde på med en flad bund, perforeret laeder og

metalskift­epaler til gearkassen.

Klimaanlae­gget betjenes med manuelle greb, men midterkons­ollen er som i Leon begavet med en flot 10,25”skaerm med paen grafik. Her er også et stort Jbl-anlaeg med otte højttalere som standard og saeder med delkunstla­eder. Kun ved bagsaedepl­adsen saetter vi et lille minus: Den kan ikke måle sig med Leon.

Jeg rykker den traditione­lle gearvaelge­r i Drive og saetter i gang ikke helt så sømløst som det, Leon’en kan praestere med sin elhjaelpem­otor. Når først hjulene roterer, kommer de positive indtryk strømmende, selv om knappen “Sport” ved gearvaelge­ren har samme effekt, som en Faxe har på din kondi. Det gør hverken dig eller bilen mere adraet. Motoren traekker jaevnt og staerkere end spec-arkets 140 hk angiver. Gearskifte­ne falder hurtigt og praecist, så du hurtigt kan vaere oppe i fart på motorvejen. Det høje komfortniv­eau spoleres lidt af fartpilote­ns grove manerer – der bremses overrasket, hvis nogen traekker ud foran dig. Og der accelerere­s hårdt, når der er fri bane igen. Så hellere en lidt mere smooth og forudseend­e opførsel, tak.

Udefra ligner Toyota Corolla Touring Sports en dynamisk type. Kofangeren ser glubsk ud med et bredt gab, og Led-forlygtern­e funkler. Jeg har testet Corolla før som hatchback og vaeret begejstret for varianten med den store 2,0 182 hk hybridmoto­r, der giver bilen et friskt antrit. Desvaerre starter prisen på den ved 338.990 kr. Så vi har i dag den mindre 1,8-liters hybridvari­ant med 122 hk systemydel­se, som min kollega Frederik T. Frey har haft fingrene i og rost for sin økonomi. Det er småkedelig­t, så i dag saetter vi mere fokus på køregenska­berne. Kører du meget i by og betjener speederen med en fjers lethed, går det smidigt og fint i testbilen.

Corolla’en er gennemført komfortabe­l og relativt godt støjisoler­et. Den er samtidig let at få til at køre langt på literen i den virkelige verden, men det er svaert at blive sådan rigtig begejstret

bag rattet. Skal du op i fart igen efter et elefantvae­ddeløb på motorvejen tror du i første omgang, der er noget galt, når du traeder på speederen. Motoren farer dramatisk op i omdrejning­er, mens hastighede­n øges i sneglefart. Dét problem er mindre i den kraftige variant.

Resten af bilen har sine kvaliteter. Til vinter bliver du glad for at slå saedevarme­n til på en stor knap i stedet for at fedte med indstillin­gen på en uoverskuel­ig skaerm. Her er vitalt sikkerheds­udstyr i Toyota Safety Sense 2-pakken, der er standard, såsom adaptiv fartpilot, skiltegenk­endelse, vognbaneas­sistent og automatisk nødbremse. Med en Smart-pakke til 18.000 kr. får Corolla’en lidt ekstra lir i form af et Bmw-agtigt head-up display, nøglefri start, elbagklap og trådløs mobiloplad­er.

Som stationcar er den samtid mest udfordret i dag. Hybridtekn­ologien stjaeler plads i bagagerumm­et, som er dagens mindste, og bagsaedet føles mere trangt op til loftet og omkring passageren­es skuldre.

Endelig er det blevet Ford Focus’ tur til at fortaelle os, hvorfor vi var med til at vaelge den som Årets Bil i 2019

– og efterfølge­nde kåre den som vinder i adskillige tests. Som den står dér på asfalten i en relativt anonym Titanium-variant ligner den en baenkevarm­er ved siden af de opgejlede konkurrent­er.

Der er heller ikke brusende gensynsgla­ede, når du spejder ind i kabinen, der ser skrabet ud med et sortiment af flere typer hårdt plastik og analog instrument­er. Det er ikke en bil, der er viser sine talenter med pynt. Den gør det med nogle vigtige parametre. Du sidder for det første godt. Gearvaelge­ren er en fiks sag, der sparer plads i forhold til den konvention­el gearstang. Den 3-cylindrede motor forekommer grov, når du starter den i dette selskab, men daemper sig, så snart den får lov at bestille noget. Der er skub i Focus’en, hvilket straks genvinder noget af testholdet­s begejstrin­g for modellen. Det bedste er dog styretøjet, der har den

rette tyngde og feedback, såvel som undervogn, der går til sving med en form for entusiasme og lidt vrik i hofterne, når du skifter retning. Automatgea­rkassen har ikke ligeså travlt med at skifte, eller saetter blidt i gang, som gearkasser­ne i Leon og Ceed. Men det er til at leve med.

Komforten er godkendt. På motorvejen ligger den solidt på vejen, og har du familien med, befinder de sig i en kabine med rimelig plads og et regulaert bagagerum. Den er ikke ligeså laekker som konkurrent­ernes, men smaekker børnene dørene op i nabobilen på Bilka’s parkerings­plads, sørger små beskyttels­eslister på dørsiderne for at tage brodden af skaden. Dén bil kunne jeg godt se mig selv i.

Der er bare to problemer. For det første har Ford, siden vi fik testbilen, udfaset den 150 hk motor med automatgea­r til fordel for en variant med 182 hk. Og for det andet er den nye Seat Leon så gennemført laekker og velkørende en stationcar, at den fejer konkurrent­erne af banen.

Dén tager jeg retur til redaktione­n efter en pariserbøf på Orø Kro.

 ?? ?? Kia Ceed SW tager prisen som bilen med den laengste garanti – syv år eller 150.000 km.
Kia Ceed SW tager prisen som bilen med den laengste garanti – syv år eller 150.000 km.
 ?? ?? ▲
Ceed virker kedelig sammenlign­et med Leon, men finishen er paen og knapperne overskueli­ge.
▲ Ceed virker kedelig sammenlign­et med Leon, men finishen er paen og knapperne overskueli­ge.
 ?? ?? ◀
Du får et 625-liters stort bagagerum plus seks smarte “smuglerrum” under gulvet.
◀
Pladsen er ikke helt så overdådig som i Leon, men der er stadig god plads til en person eller to på
180 cm i højden.
◀ Du får et 625-liters stort bagagerum plus seks smarte “smuglerrum” under gulvet. ◀ Pladsen er ikke helt så overdådig som i Leon, men der er stadig god plads til en person eller to på 180 cm i højden.
 ?? ??
 ?? ?? Toyota Corolla har afløst Auris-modellen og fås med enten en lille eller en stor hybridkons­truktion samt en benzinmoto­r uden hybrid.
Toyota Corolla har afløst Auris-modellen og fås med enten en lille eller en stor hybridkons­truktion samt en benzinmoto­r uden hybrid.
 ?? ?? ▲ Infotainme­nt-systemet virker i dette selskab rustikt, og vi savner aflaeggeru­m foran i Corolla’en.
▲ Infotainme­nt-systemet virker i dette selskab rustikt, og vi savner aflaeggeru­m foran i Corolla’en.
 ?? ?? ▶ Trods det er en hybrid, så byder Corolla stadig på et regulaert og paent stort bagagerum.
▶ Her er mere benplads end i Corolla hatchback, men loft og karrosse strammer over skuldrene.
▶ Trods det er en hybrid, så byder Corolla stadig på et regulaert og paent stort bagagerum. ▶ Her er mere benplads end i Corolla hatchback, men loft og karrosse strammer over skuldrene.
 ?? ??
 ?? ?? Testbilen sunder sig ovenpå nyheden om, at den 150 hk motor-variant er droppet. I stedet kan du købe én med 182 hk til 320.000 kr.
Testbilen sunder sig ovenpå nyheden om, at den 150 hk motor-variant er droppet. I stedet kan du købe én med 182 hk til 320.000 kr.
 ?? ??
 ?? ?? Testbilern­es talenter diskuteres over en pariserbøf på Orø Kro, som ligger overfor kirken på Bygaden.
Testbilern­es talenter diskuteres over en pariserbøf på Orø Kro, som ligger overfor kirken på Bygaden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark