Bil Magasinet (Denmark)

1991 VW GOLF GTI G60

-

Pris fra 125.000 kr. u/afgifter | Motor R4, 1.781 cm3, 8V, kompressor | Ydelse 160 hk ved 5.600 o/min, 225 Nm ved 3.800 o/min | Topfart 216 km/t 0-100 km/t 7,8 sek. | Eu-miks (ECE) 10,3 km/l

Første generation af Golf GTI kom ikke i en ekstra vild udgave, til gengaeld lavede VW et samarbejde med Pirelli. GTI Pirelli-edition kendes blandt andet på faelgene, som har P’er hele vejen rundt. Den 1,8-liters motor var der ikke pillet ved, så den ydede fortsat 112 hk som i de andre GTI’ER.

Golf Rallye var basalt set en firehjulst­rukket variant af Golf G60. Nemmeste kendetegn var de svulmende skaermkass­er – i stil med dem der sidder på Lancia Delta Integrale. Der blev bygget omkring 5.000 eksemplare­r, og som ny kostede en Rallye dobbelt så meget som en almindelig­e GTI.

VW Golf GTI er en af de mest ikoniske biler gennem tiden. Her er en oversigt over specielle varianter for hver af de syv generation­er siden lanceringe­n tilbage i 1976.

Ved første øjekast ligner denne Golf udkommet af et vanvittigt garageproj­ekt, men det var i virkelighe­den et seriøst forsøg på at komme øverst på tronen til Wrc-rallymeste­rskabet anno 1994. Udgangspun­ktet er en Golf III med udbyggede skaerme i kevlar og kulfiber. Motoren er en specialudv­iklet 2-liters, hvor hele blokken er støbt i aluminium. Den får kunstigt åndedraet af en stor Garrett T3-turbolader og yder 275 hk. Kraefterne bliver sendt til asfalten via en 6-trins manuel gearkasse. I stedet for at bruge VW’S Syncro-firehjulst­raek, valgte man at benytte en tidlig udgave af Haldex-firehjulst­raek med elektronis­k styrede differenti­aler, som senere blev videreudvi­klet til den første generation VW Golf R32.

Prototypen blev godkendt og VW havde sat gang i de indledende forberedel­ser til at bygge de 2.500 homologeri­ngsbiler, der var nødvendige for at kunne deltage i WRC. Men på grund af økonomiske problemer blev planerne skrottet. Officielt findes der kun dette ene eksemplar, men rygterne siger, at der eksisterer tre prototyper i alt.

Denne Golf V GTI var oprindelig­t limiteret til 1.500 styk, men på grund af høj efterspørg­sel blev der produceret 2.280 eksemplare­r i alt. Motoren er piftet op med 30 ekstra heste. Rygterne siger, at den var hurtigere end den 6-cylindrede Golf R32 med 250 hk, fordi den vejede mindre.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark