Bil Magasinet (Denmark)

Charmerend­e men støjende

-

Suzuki Ignis er lidt en saerling – men det er ikke dårligt i alle henseender. Bilen tilhører egentligt mikroklass­en, men har crossover-følelse med sine høje fjedre og udbyggede skaerme.

Fremadrett­et har japanerne valgt at gøre et mildhybrid­system standard på modellerne Ignis og Swift. I begge bilers tilfaelde er der tale om en lille elmotor og et 12-volts batteri. Assistance­n fra elmotoren hjaelper til under accelerati­on og ved igangsaetn­ing, og systemet fungerer så meget i det skjulte, at man ikke laegger maerke til det. I andre sammenhaen­ge maerker man heller ikke, at denne Ignis er anderledes – her er ingen ladestik eller kabler. Gevinsten er et forbrug, der ifølge Wltp-normen er beskedne 0,4 km/l lavere.

Benzinmoto­ren benyttes af samtlige varianter af Ignis – der er tale om en 4-cylindret 1,2-liters enhed uden trykladnin­g og en ydelse på 83 hk og

107 Nm. Vaelges Ignis med forhjulstr­aek og manuelt gear, er bilen opgivet til 19,6 km/l. Drømmer man om firehjulst­raek, stiger forbruget til 18,5 km/l.

Én af styrkerne ved den spøjse Ignis er dens ligefremme tilgang til dét at vaere bil. Mekanikken er ikke skjult bag slappe betjeninge­r, og Suzuki’en er sjov at køre friskt i blandt andet på grund af en lav køreklar vaegt på 957 kg.

Meget af det, der gør Ignis levende og underholde­nde, er samtidig dens akilleshae­l. På laengere ture bliver man hurtigt traet af vind- og vejstøjen, ligesom det er svaer at finde den korrekte kørestilli­ng med et rat, der ikke kan justeres i dybden.

Priserne starter ved 139.990 kr., hvilket ikke er billigt for en bil i denne størrelse – men betragter man Ignis som en “livstilsbi­l”, giver regnestykk­et bedre mening. Overvej, om dit kørselsbeh­ov er gearet til Ignis, der kan blive traettende på laengere straek.

 ??  ?? ▲ Eneste ekstraudst­yr på denne Ignis Adventure er metallakke­n til overkommel­ige 5.000 kr.
▲ Eneste ekstraudst­yr på denne Ignis Adventure er metallakke­n til overkommel­ige 5.000 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark