Bil Magasinet (Denmark)

Fremtidens SUV

-

Forestilli­ngen om, at SUV’ER er miljøsvin, holder ikke laengere. Plugin-hybriden Mercedes GLE 350 de viser vejen for fremtidens SUV.

Kigger man på salgstalle­ne, er det tydeligt, at danskerne elsker pluginhybr­ider. De fleste kan køre omkring 50 km på el, før batteriet er tomt. Her trumfer Mercedes GLE 350 de sine konkurrent­er. Den imponerer med en elektrisk raekkevidd­e på 90 km, hvilket er over dobbelt så meget som konkurrent­en Audi Q7 TFSI e, der “kun” kører 43 km på en opladning.

Det afspejler sig også i braendstof­forbruget. Ifølge Wltp-normen er den 2,6 tons tunge GLE i stand til at køre 142,9 km/l, men alle, der har stiftet bekendtska­b med en plugin-hybrid ved, at det er umuligt at opnå i praksis.

I min testuge ville jeg give det et forsøg. Jeg kørte fra København med 84 pct. el på batteriet, hvilket gav en raekkevidd­e på 73 km. Testruten var på

121 km fra København til Snogebaek på Bornholm. Jeg fulgte alle gaeldende fartgraens­er og brugte bilen praecis, som jeg ville i enhver anden situation. Da jeg holdt parkeret på Bornholm, afslørede triptaelle­ren, at jeg havde kørt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark