Bil Magasinet (Denmark)

Roligheden selv

-

Skoda Superb er det taetteste, Skoda kommer på en direktions­vogn. Tjekken med opladnings­teknologi er kultiveret og afdaempet.

Med lanceringe­n af iv-varianten rundes et utroligt alsidigt program af motorer og udstyr af. Skoda Superb fås som hatchback eller stationcar, og under motorhjelm­en kan ligge enten en benzinelle­r dieselmoto­r, hvis du da ikke er fristet af netop iv, der kombinerer turbobenzi­nmotor med et batteri, elmotor og ladestik i snuden.

På papiret er der al mulig grund til at vaelge Skoda Superb med opladnings­mulighed, og betragter man det oplyste braendstof­forbrug i Wltp-standarden, er den en engel. Forbruget ved blandet kørsel er opgivet til 71,4 km/l, hvilket er milevidt foran selv den mindst tørstige af dieselvari­anterne af samme model. Men men men, én ting er teori, en anden er praksis.

Opladnings­hybrider kan ikke køre så langt på literen, som de er angivet til, men selv med tomt batteri kører testbilen nemt 21 km/l i snit, hvilket kan sammenlign­es med en Superb 1,5 TSI, der kører 15,2 km/l.

Når 13 kwh-batteriet er fuldt opladet,

 ??  ?? Skoda Superb i sin nuvaerende generation blev introducer­et i 2015 og har gennemgået flere facelifts.
Skoda Superb i sin nuvaerende generation blev introducer­et i 2015 og har gennemgået flere facelifts.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark