Bil Magasinet (Denmark)

Flyt ind på “Hotel California”

-

Første gang, en VW Transporte­r blev ombygget til autocamper, var i 1951. Dengang var det firmaet Westfalia, der stod bag. De ombyggede i mange år VW’S biler med campingind­retning, og køretøjern­e blev solgt gennem VW’S forhandler­net. I 1988 lancerede VW så sin første generation af California-modellen, som var maerkets egen camperudga­ve af den velkendte Transporte­r.

Den nyeste California er netop blevet faceliftet og lystrer navnet T6.1. Det daekker sådan set bare over, at dette er en Transporte­r af T6-generation­en, som har fået et facelift – derfor: T6.1.

Motoren i testbilen er en 2,0-liters turbodiese­l med 150 hk, som starter ved 486.093 kr. Det er den, du skal gå efter. Jo, der findes en billigere med 110 hk, men den fås udelukkend­e med en 5-trins gearkasse, og selv om du sparer lidt (den mindste koster 436.124 kr.), vil du ikke blive glad for den.

Et andet sted, der er aergerligt at spare, er på gearkassen. Den 150-hestes findes med et 7-trins Dsg-gear, som er fantastisk på langturen. Til 11.518 kr. ekstra, må du ikke lade vaere.

Nogle af de nye detaljer i California T6.1 er, at madrassen ovenpå er blevet forbedret med nye fjedre. Du har en soveplads nederst, som nok er den, du typisk vil bruge, da underetage­n er bedre isoleret. Sover du ovenpå, har du mere fornemmels­en af at ligge i et telt, og de gamle meder i trae i sengen er nu erstattet af nogle nye og mere behagelige skruefjedr­e i plast.

En anden nyhed er en digital skaerm i kabinen, hvor du kan følge med i alt, hvad bilen foretager sig. Her er endda også et vaterpas, så du kan parkere bilen perfekt, når du ankommer til det sted, du skal sove. Der er også kommet en ny funktion, som gør det muligt hurtigt at køre el på batteriern­e, der bruges til køleskabet og lyset i kabinen. Det er smart, når du er på tur.

 ??  ?? ▲ Husk at kigge ind på Bil Magasinets Youtube-kanal, hvor vi har en videotest af netop VW California.
▲ Husk at kigge ind på Bil Magasinets Youtube-kanal, hvor vi har en videotest af netop VW California.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark