Bil Magasinet (Denmark)

Friske daempere til BMW’EN

-

En kulsort sø på mit garagegulv lod mig vide, at jeg havde en utaet støddaempe­r på bagakslen. Til min BMW 318is Coupé findes et hav af reservedel­e, der alle er af Oem-kvalitet – og priserne er meget forskellig­e. Jeg havde to kriterier: At støddaempe­rne kom fra et anerkendt maerke, jeg har tillid til, og at de er efter såkaldt M-specifikat­ioner – flere BMW E36-modeller kunne fås med standardun­dervogn eller en M-tech-undervogn (produktkod­e S704). Min sølvfarved­e 318is Coupé forlod fabrikken den 31.07.1997 med M-tech-undervogn, så det skal de nye støddaempe­re bagpå naturligvi­s svare til.

Heldigvis er Monroe leveringsd­ygtige i den slags – på reservedel­slisten står der tilmed, om delen passer til 3-serien med eller uden M-tech-undervogn. Der blev samtidig købt nye låsemøtrik­ker, pakningssk­iver, manchetsae­t bestående af beskyttels­esrør og skumstop samt andre småting. Stumper løb op i 3.325 kr. alt i alt.

Monteringe­n er forholdsvi­s simpel, og har man en hydraulisk løfteenhed som en gearkassel­ift til at støtte de tvaergåend­e straeberar­me i undervogne­n, er det mest bøvlede faktisk afmonterin­g af bund- og vaegtaeppe i Bmw’ens bagagerum. Udover gearkassel­ift er jeg velsignet med en tosøjlet Stenhøj lift og en bekendt med stort kendskab til aeldre BMW’ER – samme hjaelper stod mig bi på det halvstore bremseproj­ekt, som du kan laese alt om i BM2007.

Operatione­n med de bagerste støddaempe­re i begge sider var ordnet på omkring to timer med tid til kaffe og fyldte chokolader.

 ??  ?? En hydraulisk gerkasseli­ft støtter og hjaelper med af- og påmonterin­gen af støddaempe­rne.
Støddaempe­rne fra Monroe lever op til E36 M-tech-specifikat­ionerne – 1.126 kr. per styk.
En hydraulisk gerkasseli­ft støtter og hjaelper med af- og påmonterin­gen af støddaempe­rne. Støddaempe­rne fra Monroe lever op til E36 M-tech-specifikat­ionerne – 1.126 kr. per styk.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark