Bil Magasinet (Denmark)

Se dét kalder vi en hybrid

Power fra en amerikansk muskelbil og linjer som et italiensk kunstvaerk er ren magi.

-

En hybrid er en blanding af to eller flere ting. I bilernes verden anno 2020 er en hybrid en betegnelse, der typisk bruges om en bil med både forbraendi­ngs- og elmotor. Men tilbage i de løsslupne 1960’ere og 1970’ere daekkede begrebet i bilentusia­sternes vokabular over italiensk designede biler med amerikansk­e hjerter. Der var flere om buddet, da opskriften med en smuk europaeisk karrosse-krop og dertil hørende avanceret mekanik i undervogne­n parret med en bundsolid og kraftfuld drivline fra amerikansk­e producente­r var tiltraekke­nde.

De Tomaso Pantera er nok den mest kendte hybrid efter den opskrift – men i Schweiz gik Ferrari-importør Peter Monteverdi rundt med drømme om at skabe sit eget bilmaerke.

Det er opkaldt efter stifteren, og logoet baerer en krone med skriften “MONTEVERDI” nedenunder. Eventyret startede i 1967 og ramte få år efter sin glansperio­de med High Speed 375 L. Det er en klassisk 2+2-coupé med et klejnt bagsaede til let shopping.

De tidlige modeller fra maerkets opstart blev produceret i samarbejde med Frua, men efter en kontrovers overgik karrosseri-tjansen til Fissore med hovedsaede i Savigliano i det nordøstlig­e Italien.

Mekanikken var fra den anden side af Atlanten. Chryslerko­ncernen leverede sin bigblock 440 V8’er fra Rb-serien, som på europaeisk kan omregnes til 7,2 liter. Motorerne blev optimeret hos Monteverdi i Schweiz og kunne justeres til forskellig­e effekttrin. Gearkassen var en Torqueflit­e-automatkas­se med tre fremadgåen­de trin.

Modellen her er fra 1971 og yder 340 hk med en 4-portet Carter-karburator. Skønheden er et eksempel på den befriende “hybrid”-tanke med sin kraftige amerikansk­e V8-motor lagt i en smuk italiensk karrosse med en undervogn, der lokker med De Dion-bagaksel, spaerredif­ferentiale, skivebrems­er og uafhaengig affjedring med skruefjedr­e. Bilen blev solgt af Peter Monteverdi personligt på biludstill­ingen i Genève i 1971.

 ??  ?? Nok var bagsaedet ikke verdens største, men der var hverken sparet på finesse eller materialer i Gt’en. ▶
Karrossen på denne bil fra 1971 er bygget hos Fissore, mens tidligere biler blev til hos Frua. ▼
Nok var bagsaedet ikke verdens største, men der var hverken sparet på finesse eller materialer i Gt’en. ▶ Karrossen på denne bil fra 1971 er bygget hos Fissore, mens tidligere biler blev til hos Frua. ▼
 ??  ?? Chrysler-motoren i Monteverdi High Speed yder 375 SAE-HK – deraf navnet på den schweizisk­e bilmodel.
▶
Chrysler-motoren i Monteverdi High Speed yder 375 SAE-HK – deraf navnet på den schweizisk­e bilmodel. ▶
 ??  ??
 ??  ?? High Speed 375fandtes modellen i forskellig­e afskygning­er. Denne hedder “L”, men der eksistered­e også “S”, “C” og “4”.
High Speed 375fandtes modellen i forskellig­e afskygning­er. Denne hedder “L”, men der eksistered­e også “S”, “C” og “4”.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark