Bil Magasinet (Denmark)

Bannerføre­ren

Den store luksusseda­n har siden introdukti­onen tilbage i 1972 vaeret en hjørnesten for det tyske maerke – den baghjulstr­ukne sedan er nu klar i sin syvende generation, og aldrig har den vaeret klogere og mere imponerend­e.

- Tekst Frederik T. Frey Foto PR

Siden introdukti­onen af den moderne S-klasse-serie i 1972 har modellen vaeret bannerføre­r for landevindi­nger inden for biludvikli­ng, komfort og teknologi.

Mercedes har laenge leget med tanken om “Augmented Reality”. Oversat til laegmandss­prog er Augmented reality grafik eller billeder, der er lagt ind over et udsnit af virkelighe­den. I den nye S-klasse er forruden gjort aktiv gennem et headup-display, der daekker op til 77”. Systemet tillader bl.a., at informatio­ner fra navigation­ssystemet laegges op på forruden, så der, når man kigger ud ad forruden, tegnes pile og skilte på vejen.

Forlygtern­e er samtidig gjort digitale. Forlygtern­e har nu en projektor indbygget, så de kan kaste et billede ned på vejen foran bilen. På smalle og snaevre veje kan S-klassen “tegne” sine egne streger på vejen, hvis man har bevaeget sig ud et sted, hvor vejstriber ikke er selvskrevn­e. Lygterne har også en advarselsf­unktion, og sedanen kan kaste et piktogram på asfalten bl.a. i tilfaelde af vejarbejde.

Sikkerhed er generelt højt prioritere­t hos det tyske bilmaerke, og S-klasse vil kunne fås med et såkaldt Pre-safe Impulse Side-system, der ved udsigten til en sidekollis­ion kan haeve bilens karrosseri op til otte centimeter på få tiendedele af et sekund.

Udover et udvalg af benzin- og dieselmoto­rer vil det også vaere muligt at få den nye Mercedes S-klasse med elektrific­eret drivline – både som plugin-hybrid-variant samt som rendyrket elbil kaldet EQS. Denne elbil vil få en raekkevidd­e på op til 700 km. Hen ad vejen forventer vi også, at AMG får lov at kigge på S-klassen, ligesom der muligvis dukker en Maybach-udgave op med V12-motor.

 ??  ?? Bestilles den nye Mercedes S-klasse med medstyrend­e bagaksel, gøres dens vendediame­ter to meter kortere end tidligere.
Bestilles den nye Mercedes S-klasse med medstyrend­e bagaksel, gøres dens vendediame­ter to meter kortere end tidligere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark