Bil Magasinet (Denmark)

RANGE ROVER EVOQUE D180

-

Pris 567.980 kr.

Effekt / Moment 180 hk / 430 Nm

0-100 km/t 9,3 sek.

Eu-miks (WLTP) 14,9 km/l

På vejen

Uden tvivl feltets mest komfortabl­e undervogn, men firehjulst­raekket ødelaegger forbrugsta­llet.

Motor

Motoren er momentstae­rk ved lave omdrejning­er, som er perfekt til offroad, men ellers er den anonym.

Kabine

Ved første øjekast ser kabinen flot ud, men betjeninge­n opleves knoklet og besvaerlig.

Økonomi

Her kommer du til at betale en del ekstra for prestigen i navnet og må undvaere ting som adaptiv fartpilot.

feltet. Men denne yder den 180 hk, og har et solidt drejningsm­oment på 430 Nm, som driver alle fire hjul– som "en aegte" Range Rover skal gøre. Til trods for de ekstra kraefter opleves den hvide englaender på intet tidspunkt hurtig sammenlign­et med de tre andre testbiler. Er du på jagt efter den mest rendyrkede Suv-fornemmels­e, er Evoque ikke til at komme udenom. Her er en klar prioriteri­ng mod komfort fremfor sport. Med Q3’eren i erindringe­n fremstår Evoque knivskarp og med et klart komfortfok­us for øje. Kabinen ser ved første øjekast moderne ud og med laekre materiale. Materialer kan man ikke saette en finger på. Men Evoque føles gammeldags sammenlign­et med GLA og Q3 Sportback, som begge har omfattende digital instrument­ering. De to skaerme i midten ser flotte ud, men menuen er indviklet, og betjeninge­n er knoklet og ikke naer så intuitiv som konkurrent­ernes, på naer det som man finder i BMW X2.

Et hurtigt kig ind i kabinen på X2 afslører en mindst lige så kedelig og gammeldags kabine som i Evoque.

Som naevnt tidligere løber denne BMW X2 med sejren som den dyreste bil i testen med en pris på 612.298 kr. Det skyldes en omfattende ekstraudst­yrsliste, der laegges oveni basisprise­n på 481.885 kr. Det er imponerend­e, at det er lykkedes at komme så meget ekstraudst­yr i bilen, da en X2 med M Sport-udstyrsniv­eau i udgangspun­ktet er rimelig veludstyre­t. Her er ting som elektrisk bagklap, parkerings­sensor bag, automatisk klimaanlae­g, fartpilot og 19” faelge som standard.

Er du på jagt efter en Suv-følelse, skal du gå langt udenom BMW X2. Den ligner måske en smart lille SUV, men når jeg sidder bag rattet af den kridhvide X2’er, føles det mere som at sidde i en almindelig BMW 1-serie. Men det har sine åbenlyse fordele. Hvis du gerne vil have en mere involveren­de og sjov køreopleve­lse, er X2 lige noget for dig. Her banker BMW’EN alle de andre i

testen. Undervogne­n er fast uden at vaere for hård. BMW er også mester i at lave et praecist og direkte styretøj, uden det går ud over komforten i hverdagen.

Selv om de fire biler i testen på papiret ligner hinanden meget, afslører virkelighe­den noget helt andet. De griber hver isaer opgaven forskellig­t an. Overordnet har de en klar prioriteri­ng af, hvilket område de vil satse på. BMW’EN er den bil, jeg helst vil køre en omvej i på vej hjem fra arbejde. Range Rover’en er komfortabe­l og har et selvsikker­t britisk udtryk. Eneste bil i denne test, der mangler lidt retning, er Q3 Sportback. Den vil gerne vaere sportslig, men har desvaerre ikke et styretøj, der bakker det op, som BMW X2 har. Og så er der den nyeste dreng i klassen. GLA møder op med ro og en velvalgt prioriteri­ng af, hvad der er vigtigst – nemlig komfort og Suv-karakter i moderne indpakning. Derfor er det nøglerne til Mercedes GLA, jeg snupper for at køre retur til København. Så kan jeg også nyde Gla'ens dynamiske fartpilot endnu en gang.

 ??  ?? Denne BMW X2 er med udstyrsniv­eauet M Sport, som er højeste udstyrsniv­eau for X2. Prisen starter ved 481.885 kr.
Denne BMW X2 er med udstyrsniv­eauet M Sport, som er højeste udstyrsniv­eau for X2. Prisen starter ved 481.885 kr.
 ??  ?? Kabinen i X2 har laekre materialer, men virker gammeldags og traenger til en opdatering. ▼
Kabinen i X2 har laekre materialer, men virker gammeldags og traenger til en opdatering. ▼
 ??  ?? Det kniber med at få plads til mine knae, når førersaede­t er indstillet til mig. Lofthøjden er dog ikke noget problem. ▶
Det kniber med at få plads til mine knae, når førersaede­t er indstillet til mig. Lofthøjden er dog ikke noget problem. ▶
 ??  ?? 470 liter er der plads til her. Elektrisk bagklap er standard i M Sport-udstyrsniv­eauet. ▶
470 liter er der plads til her. Elektrisk bagklap er standard i M Sport-udstyrsniv­eauet. ▶
 ??  ?? Alle fire testbiler koster omkring 600.000 kr. inklusiv ekstraudst­yr. Men GLA har den billigste basispris, og det får den point for.
Alle fire testbiler koster omkring 600.000 kr. inklusiv ekstraudst­yr. Men GLA har den billigste basispris, og det får den point for.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark