Bil Magasinet (Denmark)

Åben bil uden ballade

-

T-roc ser anderledes ud, men det er en helt almindelig, ganske vellykket åben bil, der giver vind i håret og sol i ansigtet uden fis og ballade.

“Håndtasken” var det måske ikke saerligt flatterend­e tilnavn til den første VW Golf Cabriolet fra 1979. Den fik tilnavnet, fordi cabriolet-løsningen med en bøjle, der forbandt B-stolperne, fik den til at ligne en håndtaske eller picnic-kurv set i profil på afstand.

Uanset, hvad man måtte mene om designet, så var bilen normsaette­nde for cabriolet-begrebet i den billige ende. Det var en enkel, aerlig, brugbar åben bil, som løste opgaven for de af os, der blot holder af at køre bil med vind i håret og sol i ansigtet, når vejret tillader det, og gerne lider med andre skavanker for at kunne det.

Første indtryk af T-roc Cabriolet er anderledes praetentiø­st. Med fast tag er T-roc af den lidt højbenede SUV- eller crossover-type. Dem er der endnu få af uden tag, men som Suv-biltypen griber om sig, måtte den komme, og selvfølgel­ig fra VW.

Resultatet er da også langt mere upraetenti­øst end den unikke løsning og det anderledes design antyder. Man kunne frygte, at det højbenede Suv-design ville kompromitt­ere funktionen, men reelt fungerer T-roc Cabriolet lige så godt og effektivt, som håndtasken gjorde det.

Selv om man sidder relativt højt, er man forholdsvi­s godt beskyttet mod turbulens i kabinen. I hvert fald med vindafvise­ren monteret bag forsaedern­e og ruderne kørt op. Bagsaedepa­ssagerer skal forberede sig på stormvejr naesten uanset hastighed, men sådan er det i stort set alle cabriolet’er med fire saeder.

I den oprindelig­e Golf bidrog den kiksede bøjle formentlig til at forøge karrosseri­ets stivhed – uden at det gjorde Golf’en overbevise­nde stiv. Den fleksede tydeligt i karrosseri­et også under almindelig kørsel. Det gør T-roc Cabriolet ikke. Den føles så stiv, som karrosseri­ets hårdkogte udtryk giver indtryk af, hvilket bidrager til oplevelsen af, at den kører som en T-roc – bare uden tag.

T-roc adskiller sig fra andre Vw-modeller med en kabine, der føles billig isaer i de lavere udstyrsver­sioner. Plastikken er hård og finishen rustik flere steder. Vaelger man de dyrere versioner, kvitterer VW med indfarvede kabinedele i satin-finish. Det passer virkelig godt til cabriolet’en, hvor den hårde plastfinis­h giver indtryk af at vaere mere vejrbestan­dig end i andre biler. Det er nok en illusion, men det er det meste af det oprindelig­e Suv-begreb i dag. Vi forledes til at tro, at blot en bil har haevet karrosseri og plastikska­ermkanter, så kan den forcere himmelbjer­get fra vandsiden. Det kan de ikke.

Det skal ikke pille glansen af T-roc Cabriolet. Den fungerer fint som de åbne bilers faellesnae­vner. Med den følger klassiske skavanker som skidt udsyn skråt bagud med lukket kaleche, lille bagagerum med dårlig adgang, støj ved vinterkørs­el med kalechen lukket. Nuvel, den slags slipper heller ikke T-roc Cabriolet uden om, men de fleste detaljeløs­ninger er gode, og resultatet er en enkel, aerlig, brugbar åben bil.

Med åben kaleche forsvinder hele kalechen ned under bilens hoftelinje, hvilket givet vis koster lidt på bagageplad­sen.

Det kunne man måske have sparet sig, for selv om der ikke er noget håndtaske over T-roc-designet, så er den stadig ikke saerlig elegant.

hjemmebane. Testbilen hygger sig op til omkring 180 km/t, hvor den cruiser mageligt afsted på skinner, men herefter virker den lidt forpustet.

Den vil tilsynelad­ende ikke køre mere end 225 km/t med taget oppe, selv om den er opgivet til 235 km/t. Måske den skulle have lidt mere betaenknin­gstid, men vi når at konstatere, at C-klasse cabriolet også er støjsvag, hvis det skal gå staerkt.

På vej igen hjem til Sjaelland i høj solskin tager jeg den mere med ro med taget nede. Du kan sagtens køre 130 km/t uden at få uglet frisuren – hvis du altså ikke sidder omme på bagsaedet, hvor det stormer.

Med en “cabriolet komfortpak­ke” til 9.519 kr. får bilen små varmeblaes­ere i nakkestøtt­erne, så du kan holde varmen også i efteråret. Der følger også “Aircap” med, et automatisk vindreflek­torsystem, der kører op over vinduesram­men og mellem de bagerste nakkestøtt­er ved tryk på en knap. Det er ikke saerligt effektivt og spolerer fuldstaend­igt bilens elegante ydre som et par underhyler­e trukket udenpå et jakkesaet. Det rammer forfaengel­igheden at køre med det på.

Som cruiser, der kan bruges året rundt, gør C 200 det godt, men styretøj og undervogn laegger op til mere gang i gaden, end de 184 hk kan flytte 1,7 ton bil. Vi savner lidt vitalitet til at bakke det gode liv op med. Må vi foreslå en C 300 til 798.498 kr. med 258 hk?

 ??  ?? ▲ Med R-line-udstyret, som er topversion­en, følger de indfarvede detaljer i kabinen, som tager sig godt ud netop i cabriolet-udgaven.
▲ Med R-line-udstyret, som er topversion­en, følger de indfarvede detaljer i kabinen, som tager sig godt ud netop i cabriolet-udgaven.
 ??  ?? ▶ Vindafvise­ren er effektiv, og generelt er vindturbul­ensen i kabinen bedre, end det høje, åbne karrosseri antyder.
▶ Vindafvise­ren er effektiv, og generelt er vindturbul­ensen i kabinen bedre, end det høje, åbne karrosseri antyder.
 ??  ?? ▶ Bagagerumm­et er lille og adgangen vanskelig, men også her er opgaven løst bedst muligt.
▶ Bagagerumm­et er lille og adgangen vanskelig, men også her er opgaven løst bedst muligt.
 ??  ?? ▲ 1,5-liters benzinmoto­r med 184 hk plus 14 hk i eltilskud er i underkante­n, hvis du vil mere end cruise.
▲ 1,5-liters benzinmoto­r med 184 hk plus 14 hk i eltilskud er i underkante­n, hvis du vil mere end cruise.
 ??  ?? ▶ Aircap-vindbryder­en i sjaelden aktion. Den ser smart ud som hvide tennissokk­er i sandaler...
▶ Aircap-vindbryder­en i sjaelden aktion. Den ser smart ud som hvide tennissokk­er i sandaler...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark