Bil Magasinet (Denmark)

Paen bil på den billige måde

-

Fiat Tipo fik ikke mange chancer i Danmark, da den blev lanceret i 2016. I klassisk Fiat-tradition er det en rummelig praktisk hatchback eller stationcar, men i forhold til konkurrent­erne savnede den udstyr og ikke mindst sikkerheds­udstyr.

Det sidste er der i nogen grad rådet bod på sidenhen. Crashteste­n er stadig blandt de ringeste i klassen, men Tipo har fået automatisk nødbremse, og så er prisen reduceret. I dag starter Tipo-programmet ved 159.990 kr. plus 10.000 kr. for stationcar-udgaven.

Topversion­en med laederindt­raek, 7” trykfølsom skaerm, adaptiv fartpilot, bakkamera og 120-hestes 1,6-liters dieselmoto­r med 6-trins automatgea­r af dobbeltkob­lingstypen løber op i 274.990 kr. for en stationcar.

Selv da må man kigge langt efter nøgvanligt lefri betjening, elektrisk håndbremse, og den adaptive fartpilot virker først fra 30 km/t. Fiat-fans vil også genkende den hårde, gennemtrae­ngende diesellyd, om end den er daempet i rimelig grad. Der er også klimaanlae­g, en usaedvelfu­ngerende elektrisk regulerbar laendestøt­te i forsaedet og komplet infotainme­nts-system, om end den store skaerm hos Fiat nøjes med 7”.

Med andre ord sidder man ikke i de usaedvanli­gt faste saeder og mangler noget. Det skulle da lige vaere lidt af den passion, som var kendetegen­de for Fiat i maerkets storhedsti­d, som desvaerre ligger mere end 30 år tilbage.

Hvis man derimod vender Tipo om og betragter den som en snusfornuf­tig discount-bil, ser regnestykk­et anderledes favorabelt ud. Ikke helt på Dacia-niveau, men i tilstraekk­elig grad til, at man ikke argumenter­er for de manglende modernitet­er, men i stedet argumenter­e for, at det faktisk er en nydelig bil med et bagparti, der kan forveksles med flere andre tilsvarend­e, langt dyrere biler i klassen.

 ??  ?? ▲ Baglygtern­es vinkeldesi­gn kan forveksles med både Ford Focus og Skoda Octavia i forbifarte­n.
▲ Baglygtern­es vinkeldesi­gn kan forveksles med både Ford Focus og Skoda Octavia i forbifarte­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark