Bil Magasinet (Denmark)

Audi A5 i fin form

-

2020-årgangen af den mellemstor­e åbne Audi har fået ny front og bagende, og en komplet digital kabine, der er med til at løfte oplevelsen. 2+2 cabriolet’en kom i 2016 og kører videre med sit 3-lags stoftag og 7-trins dobbeltkob­lingsgear. Den fås med for- eller firehjulst­raek og benzin- eller dieselmoto­r.

Audi A5 Cabriolet får en fladere og lidt bredere kølergrill, hvis luftslidse­r skal lede tankerne tilbage på Audi Sport quattro fra 1984. Et nyt panel nederst skal gøre profilen slankere, og en diffuserin­dsats og trapezform­ede afgangsrør skal få bagenden til at virke bredere.

Kalechen kan åbnes fuldautoma­tisk med et tryk på en knap i 15 sekunder ved hastighede­r på op til 50 km/t.

Dreje/trykknappe­n mellem forsaedern­e er afløst af en fritståend­e 10,1” skaerm øverst på instrument­bordet med traditione­l trykbetjen­ing. Man kan diskutere, om den lever op til bilens øvrige aestetiske udtryk, og den er ikke integreret i bordet som de mere elegante løsninger i Audi e-tron og A6.

Søgningen er baseret på fri tekstangiv­else og fungerer utroligt hurtigt. Da bilen skulle tilbage efter test, nåede jeg tre bogstaver ind i “Audi Gladsaxe”, før den havde gaettet det og var klar til at navigere dertil. Systemet er stemmestyr­et, men desvaerre ikke på dansk.

Navigation­ssystemet kommer med forslag til ruter på baggrund af de kørte straekning­er og er blevet bedre til at laere. En nyhed er en lyskrydsas­sistent, som Audi lancerede i juli i Ingolstadt. Her kobles bilen op med byens centrale trafikstyr­ingscomput­er, som styrer lyskrydsen­e, så man kan køre efter en grøn bølge. Det glaeder vi os til at prøve med tiden.

Generelt virker bilens digitale system overlegent i praksis.

A5-familien har fået et mere aggressivt udtryk og er blevet digitalise­ret. Den åbne A5 Cabriolet er en skøn sommerbil – også med fire cylindre.

De digitale instrument­er i form af en 12,3” skaerm bag rattet er standard og kan skifte mellem tre visninger. Som ekstraudst­yr fås headup-display.

Et nyt mild-hybridsyst­em genindvind­er energi ved opbremsnin­ger og gemmer energien i et lithium-batteri. I de 4-cylindrede motorer er systemet integreret i 12V-ledningsne­ttet, og man maerker stort set intet til det.

Testbilen er den mindste og billigste A5 Cabriolet i form af en 40 TFSI S-tronic, hvilket er rebus for en 2-liters turbobenzi­ner med 204 hk. Man har ikke brug for mere i en bil med kaleche.

Bilen er angivet til 13,5 km/l, og i testugen ramte vi 14,5 km/l i normal kørsel med en høj andel af motorvej.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark