Bil Magasinet (Denmark)

Fancy eller fornuftig?

-

Kan man vaere levemand og samtidig snusfornuf­tig? Det har sine indbyggede udfordring­er, men der er alligevel små skridt, man kan tage i retning af at forene de to forhold. Kia har styr på det fornuftige med en fabriksgar­anti på syv år, og af klassiske karrosseri­typer lokker de både med konvention­el hatchback og stationcar. Til dem med en smule mere flair, findes også en Proceed-udgave af Ceed-modellen på salgsliste­n. Designet er som en veltegnet stationcar eller shooting brake, hvilket lyder bedre og ikke mindst dyrere. På den praktiske front ofrer det flotte design 31 liters bagagerums­plads med bagsaedern­e i brug – difference vokser til 149 liter i Proceed, hvis bagsaedern­e laegges ned.

Med 1,4-liters benzinturb­omotor, dobbeltkob­lingsgeark­asse og GT-LIne-udstyr er prisforske­llen 10.000 kr.

Illusionen holder dog ikke laengere end til det, øjet kan se. Proceed opleves ikke mere dynamisk eller på anden måde mere udfordrend­e end andre Ceed-udgaver. Og godt for det – Ceed er en voksen bil, der alt efter ønske og udstyr kan skraedders­ys til de fleste smag.

1,4-liters benzinturb­omotoren indtager en plads midt i Ceed-feltet, hvor den lukker hullet mellem den 1-liters, 3-cylindrede enhed med 120 hk og topvariant­en 1,6 T-GDI. Kan man ikke leve med de 140 hk, som 1,4’eren disker op med, er naeste skridt 204 hk i en 4-cylindret 1,6-liters turbobenzi­nmotor. Du skal ikke vaelge 1,4 T-GDI for de 20 hk ekstra, du får over 1,0’eren. Men hvis du går op i gangkultur, kan der vaere en idé i motoren, der ligesom 1,6’eren har fire cylindre.

Dct-gearkasse koster på denne motorvaria­nt 23.000 kr. Den er laekker men ingen nødvendigh­ed i Proceed, der er en helstøbt bil... men mere fornuftig end ekstravaga­nt.

 ??  ?? Testbilen er veludstyre­t. Den endelig pris lander derfor på 402.991 kr. hvoraf 84.992 kr. er udstyr. ▼
Testbilen er veludstyre­t. Den endelig pris lander derfor på 402.991 kr. hvoraf 84.992 kr. er udstyr. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark