Bil Magasinet (Denmark)

Er det her den perfekte Mercer?

-

Mercedes GLB er uden tvivl en af de vigtigste modeller i stjerne-programmet p.t. Og der er heller ingen tvivl om, hvorfor specielt denne model kommer til at blive populaer på vore breddegrad­er: For det første er den rummelig. For det andet er den fint prissat. Og for det tredje er den økonomisk at køre i. Lad mig uddybe:

GLB er egentlig baseret på platformen fra Mercedes A-klasse, men den er forlaenget med 20 cm, hvilken bl.a. giver en tredje saederaekk­e, som gør, at du har plads til syv personer.

Priserne starter ved 474.998 kr., hvilket efter min mening er yderst rimeligt set i forhold til, hvad du får for pengene. GLB ser godt ud udenpå, og interiøret føles også meget eksklusivt og moderne. En konkurrent kunne vaere Skoda Kodiaq, som koster 75.000 kr. mindre, men den tjekkiske konkurrent har aerligt talt heller ikke helt samme wauw-effekt som tyskeren.

Økonomien er heller ikke gået fløjten i testbilen, som er en 200 d. Det betyder en dieselmoto­r med 150 hk koblet til et 8-trins dobbeltkob­lingsgear. I løbet af testugen nåede vi et forbrug ved normal kørsel på 17,9 km/l. Testbilen er opgivet til 18,2 km/l, så den når så godt som i mål, og det er godkendt. Det er selvsagt ikke umuligt at nå det opgivne forbrug, hvis du saetter dig det for.

Oven i alt det er Mercedes GLB en yderst komfortabe­l bil på de lange straek. Den ekstra akselafsta­nd i forhold til en A-klasse giver den en bedre stabilitet ved de høje hastighede­r, og aerligt talt er det svaert at finde fejl ved Mercedes GLB 200 d. Det er en helt igennem praktisk og ikke mindst fornuftig familiebil, som du uden tvivl vil komme til at knuselske i det daglige.

Så har du behov for pladsen og komforten, gaelder det om at skaffe en Mercedes GLB i en fart.

 ??  ?? ▲ Mercedes GLB er egentlig en lille Mercedes pakket ind i et stort og rummeligt karrosseri.
▲ Mercedes GLB er egentlig en lille Mercedes pakket ind i et stort og rummeligt karrosseri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark