Bil Magasinet (Denmark)

Kia elbil med mindre ventetid

-

Kan du leve med en elbil? Svaret fra de fleste danskere er stadig nej. Min påstand er, at det er, fordi de ikke har prøvet det i nogle uger. Har du først vaennet dig til at køre elbil, vender du kun tilbage benzinmoto­ren for at få suset fra en racer eller en V8’er. I hverdagen vil du aldrig køre andet end el. Så er det sagt.

Er du i tvivl, så prøv en Kia e-niro. Det kan godt vaere, at dit V8-hjerte ikke omfavner stilfaerdi­gheden på første tur, men du laerer hurtigt at saette pris på effektivit­eten, stilheden, brugbarhed­en og det helt igennem behageligt uproblemat­iske ved at køre elbil.

Praecis den opgave klarer e-niro bedre end nogen anden elbil lige nu. Drivlinen fungerer fremragend­e, og kabinen er et behageligt sted at opholde sig. Standard i 2020-udgaven er den store 10,25” skaerm og alt det udstyr, du forventer at finde i en dyrere bil. Køreglaede­n ligger ikke i den tunge bils dynamik – men i at komme fra A til B med faerrest mulige udfordring­er.

For de fleste er den største udfordring med en elbil raekkevidd­e og ladetid. Raekkevidd­en er officielt 455 km. Aerligt er den naermere 400 km, men med mulighed for hurtigere opladning er det en reel mulighed at køre langt i den, med kvik opladning undervejs

Kia har nemlig netop optimeret e-niro, så den har mulighed for trefaset ladning med 80 kw via Type 2-ladestik.

Herhjemme er det lige nu kun Ionity, der kan levere ladehastig­heder i den kaliber, og dem findes der seks af i hele landet. Vi testede systemet via en 50 kw-lader. Her satte vi stopuret på én time, hvor den gik fra 12 pct. el til 79 pct. I vores tilfaelde betød det, at vi gik fra en raekkevidd­e på 44 km til 315 km. Når batteriet når en opladning på 80 pct., dykker opladnings­hastighede­n til omkring det halve.

 ??  ?? Kia e-niro fik en let revision i 2020, senere på året kom muligheden for 3-faset ladning ▼
Kia e-niro fik en let revision i 2020, senere på året kom muligheden for 3-faset ladning ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark