Bil Magasinet (Denmark)

Praecis så flot som i 1987

-

Sjaeldent har jeg vaeret så spaendt, som da jeg en dag midt i september satte mig i bilen med et par gode kolleger med kurs mod Oksbøl. Faste laesere vil vide, at en af mine biler, en rød Porsche 944 Turbo, har vaeret på liften hos Porsche-specialist­en Brian Løkke. Og faktisk har den vaeret under hans vinger i omkring et års tid.

Brian og jeg faldt i snak under en opgave, hvor vi på Bil Magasinet skulle teste en offroad Porsche 911 for et par år siden. Grunden til, vi faldt i snak, var, at jeg havde købt den røde Porsche 944 Turbo på billederne, men der var en hel del fejl og projekter på bilen. Normalt elsker jeg at gå i garagen med en skruenøgle og en kop kaffe, men denne gang var lidt anderledes. Min kaereste var på det tidspunkt gravid med vores første barn, og jeg vidste, at det ville tage en hel del af min tid. Jeg vidste dog også, at den røde ville kraeve en hel del lakarbejde – noget jeg overlader til profession­elle.

En dag da Brian Løkke alligevel var i Københavns­området, kiggede han forbi, så han kunne se på projektet, som han mente var overskueli­gt, da udgangspun­ktet var godt. Den røde Porsche 944 Turbo har kun gået 102.000 km og er pinligt original. Men det er tydeligt, at den har levet det meste af sit liv i en åben carport, og det gør intet godt for en bil. Lakken var mildt sagt traet, og et indbrudsfo­rsøg havde efterladt begge døre på bilen med skader. Samtidig var der en alenlang liste med andre ting, der også skulle fikses.

Brian tog bilen med til Oksbøl, og siden har jeg besøgt den på vaerkstede­t flere gange, hvor jeg har kunnet følge med i fremgangen. Inden arbejdet gik i gang, fik jeg dog sagt, at de endelig skulle tage sig god tid, for jeg var travlt optaget med bleskift, og hvad der ellers følger med faderrolle­n.

Undervejs udviklede projektet sig også lidt, da min reservedel­spusher hos 9werk.dk, er begyndt at renovere undervogns­dele. Baerearmen­e på en 944 Turbo er lavet i aluminium, men bøsningern­e er konstruere­t, så du ikke selv kan skifte dem. Undervogne­n var jaevnt traet på den røde. Selv om den ikke havde kørt langt, så gør 33 år alligevel noget ved materielle­t. Så da bilen kom retur fra maler, blev undervogne­n skilt komplet ad og sendt i en stor kasse til renovering hos 9werk. Her blev alle delene glasblaest og monteret med ny lejer og bøsninger. Og hold nu op, hvor det klaeder den gamle Porsche. Ikke nok med at lakken skinner ovenpå, men hver hjulkasse gemmer også på laekre detaljer med nye baerearme. Da vi var i gang, blev bremserne udskiftet, ankerplade­rne fornyet og alle fire calipre blev renoveret. Projekter har det jo med at gribe om sig.

Benzinslan­gerne blev også skiftet sammen med nogle pakninger i motoren samt indsugning­smanifolde­n, da den var blevet traet i metallet. Listen af ting, der er fikset er så lang, at der ikke er plads nok i denne artikel.

Essensen er dog, at bilen nu er faerdig, og resultatet er blevet forbandet godt. Lakken står knivskarpt, og det samme gør undervogne­n og alle de andre detaljer. Både folkene hos Brian Løkke i Oksbøl og 9werk, som leverede de fleste reservedel­e, kan godt vaere stolte af sig selv. Jeg er i hvert fald stolt af det arbejde, de har lagt i den røde.

 ??  ?? Så blev Porsche’n endelig faerdig hos Brian Løkke i Oksbøl, og resultatet er intet mindre end fremragend­e.
Så blev Porsche’n endelig faerdig hos Brian Løkke i Oksbøl, og resultatet er intet mindre end fremragend­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark