Bil Magasinet (Denmark)

Elbilens mest indlysende mangel

Har du taenkt over, hvordan det er med elbiler og traekkrog?

-

Det er mig totalt uforståeli­gt, at så mange mennesker overser den vaesentlig­ste sten på vejen for yderligere udbredelse af elbiler.

De mange mennesker, jeg taler om, er bilproduce­nter og politikere. Og det drejer sig om noget så simpelt som en traekkrog.

Jeg taler ikke om at kunne haegte ”sneglehuse­t” på og køre ned på den anden side af Alperne, men blot at kunne leve op til det miljømaess­igt ansvarlige i at sortere sit affald og bringe det på genbrugspl­adsen i en almindelig trailer.

Vi er faktisk rigtig mange, der sagtens kunne have glaede af én af de nyere mindre el-biler som f.eks. VW ID.3 i hverdagen – den kan bare ikke få lov at traekke en trailer!

En Hyundai Kona f.eks. er godkendt til at traekke 300 kg. Det kan bare ikke lade sig gøre, at finde så lille en trailer! De fleste hverdagstr­ailere har en tilladt totalvaegt på 500 kg, og så dur det ikke.

OK, så tag en Audi e-tron eller en Mercedes EQC. Ja tak, de koster bare en jetjager-spids!

Jeg taenker, at det må kunne lade sig gøre at lave en folkelig el-bil, der kan traekke en 500 kg-trailer. Så kan den ”almindelig­e” dansker klare alle de praktiske ting, som klares med en fossil-bil i dag.

Bilproduce­nterne får solgt nogle flere biler. Politikern­e får deres ønsker (delvist) opfyldt. Og bilejeren er glad og tilfreds! Hans Jørgen Worm-laursen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark